Denunț penal pe numele Elenei Udrea. E acuzată de deturnare de fonduri și conflict de interese

de:
03 oct. 2014
0 afișări
Denunț penal pe numele Elenei Udrea. E acuzată de deturnare de fonduri și conflict de interese

Conform luju.ro, care citează surse judiciare, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, pe numele Elenei Udrea, a fost depus, recent, un denunt penal. Aceleasi surse afirma ca, in urma denuntului, la Parchetul General a fost format dosarul 535/P/2014, care se afla in faza actelor premergatoare.

Acuzatiile ar viza fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis in perioada in care a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Mai exact, dosarul priveste contractul incheiat, in 2011, intre Ministerul Dezvoltarii si Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea „Complexului de Agrement La Stejarii”.

Un contract finantat, asa cum se arata intr-un comunicat al ministerului, prin Programul Operational Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritara 5 – dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul major de interventie 5.2 – crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Mai mult, sustine autorul denuntului, faptul ca respectivul complex realizat cu fonduri UE a ajuns sa fie un complex rezidential privat, ar rezulta chiar din faptul ca aici insasi Elena Udrea ar avea asigurata o locuinta proprie.

Elena Udrea este acuzata ca ar fi folosit bani de la bugetul de stat si din fondurile Uniunii Europene pentru a ridica un complex rezidential privat, desi investitia viza construirea „Complexului de agrmenet La Stejarii”, al carui obiectiv era sa contribuie la imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice prin cresterea numarului de turisti la nivelul Capitalei.

Autorul denuntului cere procurorilor de la PICCJ sa verifice modul in care fondurile pentru realizarea acestei investitii au fost obtinute, precum si modul in care acestea au fost utilizate, iar in final sa dispuna declansarea urmaririi penale impotriva protejatei lui Traian Basescu si trimiterea acesteia in judecata.

Cookies