ARHIVA B365

Protest la Primăria Capitalei împotriva taxei de câine

Primăria vrea să impună o taxă de adopție, în valoare de 170 de lei pentru fiecare câine adoptat de persoane fizice sau juridice, susținând astfel că va elimina adopțiile fictive, în care cei care iau pe numele lor un câine îl eliberează apoi pe stradă. ONG-urile vor putea însă adopta gratuit câinii. De asemeni, persoanele care abandonează câini pe stradă nu vor mai avea dreptul de a adopta alți câini timp de 12 luni.

Organizația Vier Pfoten consideră că inițiativa Primăriei Municipiului București referitoare la modificarea legislației privind gestionarea populației de câini din București are și părți bune, dar și părți aberante, una dintre ele fiind taxa impusă persoanelor fizice care doresc să adopte câini din adăposturile Primăriei. Alt aspect asupra căruia atrage atenția Fundația este faptul că proprietarul de câine ar trebui să aibă dreptul să aleagă dacă dorește sau nu să își castreze animalul.

Primăria Generală a Capitalei anunță că pe data de 9 mai, la ora 12.00, la sediul primăriei din Splaiul Independenței va avea loc o dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind controlul reproducției câinilor în Capitală. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button