Demolation Day pe trotuarele de pe strada Prelungirea Ghencea. Buldozerul a pus la pământ chioșcuri cu pretenție de complex comercial din Sectorul 6

15 apr. 2022
4803 Afișari
Demolation Day pe trotuarele de pe strada Prelungirea Ghencea. Buldozerul a pus la pământ chioșcuri cu pretenție de complex comercial din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a demolat, vineri, 15 aprilie, Complexul Geo Center, aflat pe strada Prelungirea Ghencea, un ansamblu de chioșcuri construite la rând, fără autorizație, și care funcționau de 28 de ani.

În ultimele luni ale anului, Primăria Sectorului 6 a demolat și alte construcții, garaje în special, care ocupau spațiul public fără să aibă autorizație.

Primarul Ciprian Ciucu spune că administrația locală a acționat conform legii, pentru că nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public.

În acest fel, spune primarul, acum spațiul poate să dispună de o investiție legală, cu autorizație de construire.

„Nu facem altceva decât să punem în legalitate. Nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public. Au fost destule, în plus am dărâmat și garajele. Numai garajele au fost câteva sute. Din aceeași logică și aceeași politică pe care am aplicat-o în general, indiferent de ce înseamnă construcție pe spațiul public.

După cum știți, întotdeauna vin cu amenajări peisagistice. Ca să zic pe românește și drept, nu demolăm acum să îi dăm altcuiva spațiul. Și Băsescu a demolat chioșcurile. Noi considerăm că poate să vină cineva cu o investiție legală, cu autorizație de construire cu tot, pentru a desfășura pe spațiul public activități comerciale.

Acolo o să trecem prin Consiliul Local un regulament și să vină să liciteze.”, a declarat primarul Ciucu.

Imagini de la demolarea chioșcurilor reunite sub denumirea de Complexul Geo Center, fotografii realizate de Primăria Sectorului 6:

Cookies