LA MINE-N CARTIER

Demolările din Bucureşti: Cazul familiei Iliescu

Deşi primăria susţine că a respectat legile şi a despăgubit familia cum se cuvine, Ilieştii reclamă abuzuri demne de colectivizarea sovietică, informeaza Romania Libera.

În dimineaţa respectivă, curtea şi casa familiei Iliescu a fost luată cu asalt de reprezentanţi ai Primăriei, de jandarmi în civil şi de poliţişti, nimeni nu s-a legitimat, nimeni nu le-a arătat vreun act, susţin proprietarii. Potrivit acestora, reprezentanţii statului au intrat în casă ca pe bulevard, au spart uşile, au smuls ferestrele, iar unii erau înarmaţi cu spray paralizant, cu electroşocuri şi cu pistoale.

Familia ştia că o parte din imobil va fi expropriat, însă nu ştia nici când, nici cum, iar conform Primăriei, autorizaţia de demolare a fost obţinută pe data de 14 ianuarie. În aceeaşi zi, casa familiei Iliescu a fost luată cu asalt şi pregătită pentru demolare, care a avut loc a doua zi, iar de atunci şi până azi, jumătatea de casă rămasă în picioare, în care încă locuieşte familia Iliescu, a rămas pradă gerului de afară. Potrivit proprietarilor, s-au tăiat sistematic toate utilităţile, în fiecare zi: mai întâi gazul, cu tot cu contorul care fusese plătit, a urmat apa, apoi curentul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button