Demolările de pe Prelungirea Ghencea: doi soți care nu și-au primit despăgubirile, dar cu ordin de evacuare a locuinței, cazați de Primăria Sectorului 6

07 oct. 2022
32964 Afișari
Demolările de pe Prelungirea Ghencea: doi soți care nu și-au primit despăgubirile, dar cu ordin de evacuare a locuinței, cazați de Primăria Sectorului 6

Se întâmplă în București! Evacuați din locuință pentru a le fi dărâmată casa, înainte de a-și primi banii din despăgubiri de la Primăria Capitalei, doi soți de pe Prelungirea Ghencea, fără soluții de locuire, au fost cazați până la urmă de Primăria Sectorului 6.

Carmen și Laurențiu Sârbu, doi soți din București, de 57, respectiv 64 de ani, care au primit pe 30 septembrie ordin de evacuare pentru a le fi dărâmată casa, în cadrul exproprierii derulate de Primăria Capitalei și a lucrărilor de lărgire de pe Prelugirea Ghencea, au primit azi, 7 octombrie, cheile apartamentului în care vor sta.

”Se pot muta oricând doresc. Weekend-ul acesta vor continua împachetarea lucrurilor, iar luni, o mașină a ADP îi va ajuta cu transportul.”, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Prin DGASPC, administrația locală le-a pus oamenilor la dispoziție un apartament cu două camere complet utilat și mobilat modern. Vineri, soții Sârbu au mers să-și vadă noua locuință și au primit cheile.

„Mi se pare că visez, nu-i adevărat! Doamne!! Nevastă, vino să vezi! Uite câte dulapuri! Și fier de călcat, și oale, farfurii, inclusiv cafea. E minunat! Deci nu ne mai trebuie nimic, decât mâncare și să fim sănătoși”, a exclamat bărbatul, trecând dintr-o cameră în alta, inspectând, bucurându-se ca un copil, relatează Primăria Sectorului 6.

Utilajele Primăriei Capitalei au început vineri, pe 30 septembrie, demolarea pe terenurile aflate pe strada Prelungirea Ghencea din București. Libertatea a scris că cei 400 de proprietari din zonă n-au primit încă banii de despăgubiri şi doi soți pensionari spun că nu au unde să meargă și nici bani. În situația lor ar mai fi alte două familii, potrivit primăriei, restul construcțiilor fiind în mare parte garaje sau firme.

Acțiunea este derulată de Trustul de clădiri metropolitane, instituție subordonată Primăriei Capitalei.

Epopeea modernizării acestei zone durează de 16 ani și înregistrează întârzieri semnalate în proteste de stradă de către Inițiativa Prelungirea Ghencea.

Îți recomandăm și:

Cookies