ÎN BUCUREȘTI

Demolările cu scandal de la metrou continuă. Îmbrânceli sub ochii jandarmilor

Azi noapte, dărâmarea unui spațiu comercial din stația de metrou Petrache Poenaru s-a lăsat cu scandal. Deși la fața locului erau prezenți polițiști și jandarmi pentru a ocoli eventualele situații neplăcute, un angajat al Administrației Domeniului Public (ADP) și un comerciant s-au luat la harț chiar sub privirile autorităților.

Dărâmarea de azi-noapte din stația de metrou de la Sectorul 6 a provocat un scandal ca la ușa cortului. Un bărbat care deținea un butic s-a luat la ceartă cu angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 6, care au venit să îi demoleze spațiul comercial.

Deși acțiunea s-a petrecut la ore târzii din noapte, au fost trimiși la fața locului mai mulți jandarmi și polițiști, care au putut doar să privească scandalul care se petrecea sub ochii lor, potrivit Antena 3.

„Nu avem puterea să ne luptăm cu abuzurile statului”, spune proprietarul

Proprietarul spațiului comercial dărâmat, rămas păgubaș în urma acțiunii autorităților, amenință că își va căuta dreptatea în tribunal.

„Am venit am cerut documentele în baza cărora se demolează aceste spaţii până la ora 12:30. S-a refuzat prezentarea unor documente. Până la urmă, Poliţia Locală Sector 6 a prezentat o dispoziţie de primar, semnată acum în miez de noapte se pare.

Vom continua în instanță să ne facem dreptate, nu avem puterea să ne luptăm cu abuzurile statului. Aici sunt mai multe instituții ale statului, Poliţia Locală, Jandarmeria, Poliţia Metrou care în loc să aprere salariaţii de la metrou, permite salariaţilor să facă abuzuri”, a declarat bărbatul.

Acțiunea demolării spațiilor comerciale a început din luna aprilie

Lanțul de scandaluri de la stațiile din subteran a început pe data de 2 aprilie, când Ministerul Transporturilor le-a dat un ultimatum pentru desființare proprietarilor de spații comerciale.

Aceste spații comerciale sunt administrate de către Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) , sindicat ce este condus de Ion Rădoi de mai bine de 30 de ani. USLM încasează anual un milion de euro, doar din închirierea acestor spații către vânzători. De data aceasta, sindicatul trebuie să îi convingă pe comercianți să părăsească spațiile și să le predea către Metrorex. După ce acestea vor ajunge în administrarea Metrorex, compania va demola spațiile care nu îndeplinesc normele de evacuare în caz de urgență.

Buticurile din subteran pot îngreuna circulația în situații de urgență

Metrorex a notificat compania care gestionează spațiile comerciale din subteran ca, în regim de urgență, acestea să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport în comun. Măsura viza toate spațiile comerciale prezente în stațiile de metrou din București, iar termenul limită înaintat pentru evacuare de Metrorex a fost data de 2 aprilie. Desigur, comercianții nu au respectat termenul, motiv pentru care au apărut scandaluri și scene violente, precum cele de la stațiile de metrou Pipera și Ștefan cel Mare.

„Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.
Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”, anunțau cei de la Metrorex la finele lunii martie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button