Demolări în miez de noapte pentru Bulevardul Uranus

de:
11 dec. 2010
0 Afișari
Demolări în miez de noapte pentru Bulevardul Uranus

Locuitorii din zonă au fost indignaţi de zgomotul produs de utilaje. Au sunat imediat la Poliţie, însă oamenii legii nu au făcut decât să dea o amendă pentru perturbarea liniştii publice, anunţă Realitatea TV.

Reprezentanţii ONG-urilor susţin că imobilul face parte din ansamblul arhitectural „Ştirbei Vodă”, care se află pe lista monumentelor istorice. Ministerul Culturii a anunţat însă vineri că imobilul de pe Știrbei Vodă nu se află pe lista monumentelor istorice. Cu toate acestea, reprezentanţi Ministerului susţin că „având în vedere că zona respectivă este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic, considerăm că era normal ca Primăria Generală să solicite Direcţiei pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau Ministerului un aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional nu a primit o astfel de solicitare şi, prin urmare, nu a fost emis niciun aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional dezavuează orice acţiune întreprinsă cu forţarea legii şi deplânge evitarea de către Primărie a unui dialog constructiv, util şi necesar cu Ministerul Culturii”.

„Pentru această zonă, Primăria Generală a solicitat şi a obţinut de la Guvernul României statutul de proiect de utilitate publică, statut ce permite exproprieri pentru lucrări de interes public”, precizează Ministerul Culturii.

Zece familii de pe strada Berzei au ordin de a-şi părăsi casele în câteva ore, pentru a le lăsa la dispoziţia buldozerelor ce fac loc viitorului bulevard Uranus. Somaţia au primit-o la 6 decembrie, dar, potrivit Legii 202/2010, este interzisă evacuarea între 1 decembrie şi 1 martie.

Citeşte şi Primăria Capitalei nu a primit aviz de demolare a clădirilor de pe Berzei, anunţă Ministerul Culturii

Cookies