ARHIVA B365

Demolarea turnului Cathedral Plaza NU se va face pe cheltuiala proprietarului

Sentința este supusă apelului și recursului, iar Arhiepiscopia a anunțat, printr-un comunicat remis B365.ro, că, potrivit legii, există mai multe posibilităţi prin care se poate ajunge la desfiinţarea construcţiei ilegale.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice spun că hotărârea dată în această primă fază de judecată nu influenţează cu nimic decizia definitivă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa şi nici celelalte dosare având ca obiect demolarea construcţiei, astfel încât nu produce niciun fel de efecte.

„Indiferent de pronunţarea acestei sentinţe, clădirea Cathedral Plaza rămâne ilegală, cu grave vicii de construire care afectează rezistenţa acesteia şi siguranţa construcţiilor din jur. Avem convingerea că decizia irevocabilă a CA Suceava şi hotărârea CEDO din 10.04.2012 vor fi puse în aplicare de către Statul Român”, a declarat Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti.

Tribunalul Dâmboviţa a decis, săptămâna trecută, demolarea turnului de birouri de lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, la cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, notând că „autorităţile publice sunt obligate să respecte legea, să restabilească ordinea de drept perturbată prin emiterea unui act administrativ nelegal, pentru a înlătura consecinţele materiale produse.”

CITEȘTE ȘI: Tribunalul a decis: se demolează turnul Cathedral Plaza


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button