FOTO | Demolarea magazinelor ilegale de pe Buzoieni, lângă Piața Rahova, continuă. „Prezentă multă poliție locală. Interzisă circulația, chiar și pietonală!”

28 iun. 2024
1748 afișări
FOTO | Demolarea magazinelor ilegale de pe Buzoieni, lângă Piața Rahova, continuă. „Prezentă multă poliție locală. Interzisă circulația, chiar și pietonală!”
FOTO | Demolarea magazinelor ilegale de pe Buzoieni, lângă Piața Rahova, continuă. „Prezentă multă poliție locală. Interzisă circulația, chiar și pietonală!”. Sursa foto: Facebook / Ești din Rahova dacă...

Continuă operațiunea de demolare și evacuare a construcțiilor ilegale de lângă Piața Rahova, chiar în dreptul stației STB „Strada Buzoieni”. Astfel, în această dimineață toată zona dinspre stație spre piață a fost împrejmuită, iar circulația în zonă, chiar și pentru pietoni este interzisă, conform unei postări de pe grupul de Facebook „Ești din Rahova dacă…”.

Demolarea clădirilor improvizate și ridicate ilegal continuă și vineri în Sectorul 5, la Piața Rahova. Astfel, magazinele deschise în clădiri improvizate sau fără documentația necesară sunt demolate începând de ieri, 27 iunie deoarece se află pe domeniul public.

Continuă demolarea clădirilor ilegale de pe Buzoieni, lângă Piața Rahova

Un membru al comunității de pe Facebook „Ești din Rahova dacă…” a publicat o serie de imagini de azi dimineață cu fotografiile de la fața locului.

„Poze de azi (vineri 28 iunie). Se evacuează tot ce era ca magazin în stația lui 139. Prezente multă poliție locală. S-a stabilit perimetru toată zona dinspre stație spre piață. Interzisă circulația chiar și pietonală !! Ora 8:00”, a transmis autorul postării.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că pe locul acestor construcții de pe strada Buzoieni vor fi realizate locuri noi de parcare. În construcția cea mai mare funcționa de ani buni un magazin de haine extrem de popular printre locuitorii din zonă.

„După 30 de ani, calvarul de pe Buzoieni s-a închis. Aici, în cadastrul Municipiului București, figurează domeniu public. Cei care au ridicat aceste construcții ilegale au apelat la tot felul de metode pentru a întârzia demolarea.

Astăzi am terminat, redăm strada oamenilor.

Vom face locuri de parcare, zone de odihnă, trotuare, că nu existau trotuare din cauza construcții ilegale de pe domeniul public. Repet: 30 de ani de ani au durat procesele și ilegalitățile. Mulțumesc pe această cale autorităților care ne-au sprijinit: Poliția Română, Apa Nova, Enel, Distrigaz, care au debranșat aceste construcții.

Astăzi am intrat cu toții în normalitate și în legalitate.”

Totodată, Piedone a oferit și o dată la care lucrările ar urma să fie gata: 15 august, deci în aproximativ o lună și jumătate.

Sursa foto: Facebook / Ești din Rahova dacă…
Sursa foto: Facebook / Ești din Rahova dacă…

CITEȘTE ȘI

Cookies