ȘTIRI

Demitere la Ambasada României de la Paris, în urma gafei cu invitațiile

MAE precizează că cele două persoane implicate în incidentul creat au fost chemate miercuri, 11 februarie 2015, în Centrala MAE, pentru continuarea cercetărilor de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică.

În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris.

În consecinţă, în cazul diplomatei din cadrul ambasadei României de la Paris, în urma finalizării cercetării interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum şi încetarea detașării şi a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul directorului ICR Paris (n.r.Yvette Fulicea) procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR Bucureşti, transmite ministerul printr-un comunicat de presă.

Invitaţii unei recepţii organizate de Institutul Cultural Român şi Ambasada României la Paris au primit un e-mail mail mult decât nepoliticos de la directoarea ICR Paris. Aceasta le-a trimis, din greşeală, un „document” intern, în care invitaţii erau etichetaţi drept „scârbos” sau „indizerabil”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button