Demisie oficială din funcția de consilier general PSD a liderului sindical al STB, Vasile Petrariu. Alți doi consilieri au renunțat la mandate

31 ian. 2022
434 Afișari
Demisie oficială din funcția de consilier general PSD a liderului sindical al STB, Vasile Petrariu. Alți doi consilieri au renunțat la mandate

Trei consilieri generali, doi de la PSD și unul de la PNL, au renunțat la mandatele câștigate la alegerile din 2020.

Consiliul General al Capitalei a luat act, luni, de încetarea mandatelor a trei consilieri municipali, în urma demisiei: Vasile Petrariu (PSD), Ionel – Florian Lixandru (PSD) şi Ionel Puşcaş (PNL).

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, și-a anunțat demisia în ultimele zile de grevă la STB. Petrariu a anunțat pe 24 ianuarie că și-a dat demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat, subliniind că protestul angajaţilor din Societatea de Transport Bucureşti nu a avut conotaţie politică.

Ionel – Florian Lixandru, consilier PSD, a demisionat la rândul său din CGMB, după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

În privința lui Ionel Puşcaş, acesta a demisionat din PNL în luna noiembrie, dezaprobând formarea coaliţiei PSD-PNL.

USR a cerut PSD să se delimiteze de liderul sindical Vasile Petrariu

În ședința de luni a CGMB, prima reuniune după greva STB, consilierul general USR Andrei Rigu a solicitat PSD să se delimiteze de acesta, adăugând că acesta a „provocat şi întreţinut greva generală” care a afectat Bucureştiul timp de cinci zile. Totodată, a cerut PSD să recunoască faptul că în anii anteriori, deşi situaţia STB era similară iar Vasile Petrariu era tot lider sindical, PSD „nu a făcut nimic ca să îmbunătăţească” lucrurile.

„Solicit să se delimiteze de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti care a stabilit a doua zi că greva este ilegală. Solicit să se delimiteze de agresiunile la care au fost supuşi conducătorii auto care au vrut să reia lucrul. Să se delimiteze de distrugerile care au fost cauzate autobuzelor, pentru ca conducătorii acestora să fie intimidaţi să reia lucrul. Să susţină tragerea la răspundere penală şi disciplinară a celor care au organizat această grevă ilegală. Să susţină recuperarea prejudiciilor cauzate de ne-încasarea valorii biletelor în aceste cinci zile de grevă”, a spus el, citat de Agerpres.

Consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu a declarat că Partidul Social Democrat niciodată nu se dezice „de oamenii cu care a muncit, cu care a obţinut voturi”. Pe de altă parte, el a subliniat că la STB nu a fost vorba despre o grevă şi că Vasile Petrariu a ales să iasă din PSD pentru a-şi continua activitatea sindicală. El a mai precizat că, în această săptămână, PSD va face publice informaţii privind o presupusă infracţiune comisă de primarul general, Nicuşor Dan, şi membri ai consiliului de administraţie al STB.

„În această săptămână, o să vă servesc eu şi partidul din care fac parte o activitate infracţională a domnului Nicuşor Dan la nivelul STB-ului împreună cu o parte din membrii consiliului de administraţie numiţi de partidul lui Cioloş. Şi atunci vă rog frumos să răspundeţi cetăţenilor cum vă permiteţi să furaţi din banul public. De aceea nu îi vom da mandat acestui tânăr de 51 de ani care conduce PMB să negocieze cu cei de la Otokar, pentru că în interiorul acestei înţelegeri există această infracţiune pe care noi am constatat-o şi o vom denunţa în această săptămână”, a susţinut el.

 

Cookies