ARHIVA B365

Demisie la vârful Comisiei Electorale, protest față de tergiversarea votului prin corespondență

Anunțul a fost făcut, marți, de co-președintele PNL Alina Gorghiu în cadrul unei conferințe de presă comună cu vicepreședintele liberalilor Mihai Voicu, potrivit hotnews.ro.
„Vrem să vă anunțăm că PNL și vicepreședintele Mihai Voicu au decis ca această funcție să fie părăsită de către Mihai Voicu. Adică demisia vreau să fie înțeleasț foarte clar ca o formă clară de protest față de tergiversarea de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență. Prezența noastră în fruntea acestei comisii nu ar însemna altceva decât sâ continuâm o farsă a lui Victor Ponta,” a declarat Gorghiu.
„Ca atare, de astăzi, întreaga responsabilitate pentru neadoptarea votului prin corespondență revine PSD. PSD trebuie să dea un răspuns foarte clar dacă acționează pentru interesele de partid în dauna intereseor românilor din diaspora sau va vrea să marșeze la ințiativa PNL.
Cele cinci voturi ale PNL din comisia de cod electoral vor fi la orice oră pentru adoptarea acestei legi, dar vrem să punem punct acestei șarade”, a mai spus Alina Gorghiu
„Suntem singurul partid care a realizat consultări reale cu asociațiile românilor din străinătate. Am fost dispuși la orice fel de concesii inclusiv acela de a vota un proiect de lege al comisiei, al PSD-ului, al oricui numai să avem vot prin corespondență. Valeriu Zgonea a prezentat un set de principii care sunt corecte în sine, dar care nu servesc la nimic pentru că sunt niște truisme”, a spus la rândul său Mihai Voicu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button