Demisie în bloc la TAROM

de:
04 mart. 2015
0 Afișari
Demisie în bloc la TAROM

Toti membrii Consiliului de Administratie Tarom si-au dat demisia, chiar imediat dupa ce au aprobat bugetul pe 2015, a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Dumitrascu, presedintele CA Tarom, si el demisionar. Dumitrascu a mai spus ca membrii Consiliului de Administratie au mai decis, inainte de demisia in grup, sa aprobe o noua organigrama infiintand o noua functie: cea de director general adjunct. Acesta va prelua o mare parte din atributiile actualului director general, Christian Heinzmann. Practic, Heinzmann este pus in situatia de a renunta la anumite prerogative, aceasta dupa ce i-a fost redus salariul de la 23.000 euro la 5.000 euro.

Gabriel Dumitrascu spune ca bugetul pe 2015 prevede o pierdere de 9 milioane lei, fata de 120 milioane lei in 2014. „Daca pretul petrolului se va mentine la nivelul actual, am putea trece chiar si pe un usor profit”, sustine Dumitrascu.

Acesta a mai spus ca membrii CA nu au fost in niciun fel fortati de Ministerul Transporturilor sau Guvern sa-si dea demisia. „Nu are nicio legatura ministerul cu demisia noastra”, a precizat Dumitrascu. „Am vrut sa demonstram ca se poate eficientiza compania si fara disponibilizari”, a mai afirmat Dumitrascu.

Potrivit lui Dumitrașcu, Consiliul de Administrație provizoriu al Tarom s-a confruntat cu diverse blocaje în reforma pe care a dorit să o implementeze.

Într-o scrisoare trimisă directorului general, piloţii se plâng că avioanele pleacă în curse mai mult goale şi că aeronavele nu sunt bine întreţinute.

„În ultimele 12 luni am văzut plecând pentru slujbe mai bune unii dintre cei mai buni piloţi ai noştri, piloţi şi însoţitori de bord zburând zilnic cu uniforme incomplete, vechi de cinci ani, am văzut întreţinerea defectuoasă a aeronavelor, (…) marketing ca în anii ’70, incompetent să umple avioanele pe care le deţinem”, se arată în scrisoarea piloţilor către managerul TAROM, citată de Digi24.

Directorul general al companiei se apără şi le transmite piloţilor că statul nu i-a dat niciodată „uneltele occidentale” pentru a redresa greşelile care reduc profitul companiei. Totuşi, situaţia financiară a TAROM s-a îmbunătăţit în ultimii doi ani, spune el: pierderile s-au redus cu 10 procente.

– See more at: http://www.b365.ro/demisii-pe-banda-la-tarom-managerii-ii-cheama-pe-angaja-i-la-negocieri_226071.html#sthash.x4BIdqyS.Im5ZyqPm.dpuf

CITEȘTE ȘI: Demisii pe bandă la TAROM. Managerii îi cheamă pe angajați la negocieri

În esență, membrii CA împărtășesc doleanțele sindicale și că eficientizarea companiei întâzie. Gradul de ocupare este în continuarea redus, de circa 60%, ceea ce înseamnă, practic, că un avion Airbus pentru curse externe circulă cu tot atâția pasageri cât un avion ATR, de mult mai mici dimensiuni, pentru curse interne.

Cookies