Delta Bucureştiului: rezervaţie naturală sau maidan?

de:
18 mai 2012
0 Afișari
Delta Bucureştiului: rezervaţie naturală sau maidan?

Vulpi, stârci pitici, ulii, bizami şi vidre, dar şi 90  de specii de păsări pot fi observate pe terenul din Sectorul 4. National Geographic România a dedicat numărul de luna aceasta Deltei dintre blocuri – Lacului Văcăreşti. Lacul Vacaresti se afla intre mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin si blocurile turn Asmita gardens.

„Groapa Văcăreşti poate concura chiar cu biodiversitatea unei zone precum este Parcul Natural Comana. Am găsit aici şi pe Tetramesa Variae, specie semnalată pentru prima dată în fauna României” – declara Dr. Irinel Popescu, entomolog. Astfel de motive îi fac pe cercetători să ceară ca zona să fie declarată rezervaţie urbană.

Lacul Văcăreşti este însă şi subiect de campanie electorală, pentru alegerile locale din 2012. PDL a pus pe listele sale de candidaţi pentru Consiliul General, pe locul 2, pe câştigătoarea concursului de proiecte pentru Bucureşti organizat de partid, Simona Creţu. Proiectul său constă în transformarea „maidanului” Lacul Văcăreşti, într-un parc.

Intreaga zona e in litigiu intre Ministerul Mediului si o firma privata, care in ianuarie 2003, a primit in concesiune terenul pentru 49 de ani, ca sa ridice o baza sportiva.

Pro tv a filmat Delta Bucureştiului:

Cookies