ȘTIRI

USL s-a rupt. PNL cere demisia lui Ponta și anunță retragerea tuturor miniștrilor liberali

Crin Antonescu a declarat, după ședință, că „Este o decizie care s-a luat în mod covârșitor, dar e o decizie care nu s-a luat ușor, pe care nu ne-am dorit-o și am încercat să o evităm. (…) Ni s-a părut cinstit să nu prelungim un festival de ipocrizie și să avem noi curajul să constatăm ce e categoric adevărat: că USL nu mai există, pentru că nu mai urmăream cu toții obiectivele angajate. PNL a decis retragerea miniștrilor săi din acest cabinet, împreună cu toți secretarii de stat. Miniștrii noștri și-au anunțat demisia din punct de vedere politic. Toți demnitarii de stat își vor depune oficial demisia. (…) Aceasta rezolutie a fost adoptata cu 187 voturi pentru, 6 impotriva si 2 abtineri.”

El a anunțat totodată că PNL cere demisia lui Victor Ponta, menţionând că, dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie: „Reactia fireasca in urma retragerii ministrilor liberali a domnului Ponta trebuie sa fie demisia domniei sale. In urma acestei demisii, s-ar urma procedurile constitutionale, s-ar face consultari la Cotroceni; si acele consultari si desemnarea unui premier nu ar putea avea loc pe alte criterii decat pe cele ale unei majoritati.”

Proiectul de rezolutie dezbatut de conducerea PNL prevede iesirea de la guvernare, demisia in bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta. De asemenea, proiectul prevede si libertatea alesilor locali de a negocia majoritati la nivelul consiliilor judetene si a consiliilor locale fara restrictii de la centru. 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button