Deja ne gândim la prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM spune cum va fi vremea în următoarea lună

26 apr. 2022
370 afișări
Deja ne gândim la prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM spune cum va fi vremea în următoarea lună
Deja ne gândim la prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM spune cum va fi vremea în următoarea lună. Sursa foto: Pexels

După minivacanța de Paște, urmează cea de 1 Mai și deja ne gândim la prognoza meteo, mai ales dacă plecăm la mare sau la munte. ANM a făcut actualizări și ne spune cum va fi vremea în următoarea lună.

Deja ne gândim la prognoza meteo pentru 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, pentru perioada 25 aprilie – 23 mai, astfel:

Pentru săptămâna 25 aprilie 2022 – 02 mai 2022, o perioadă mult așteptată de mii de români care obișnuiesc să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoral, veștile nu-s tocmai grozave. Temperaturile vor fi ușor mai coborâte față de cele normale pentru acest interval în jumătatea de nord-vest a României. În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile din nord-est.

Începutul lunii mai ne aduce valori termice mai scăzute. În săptămâna 2 mai 2022 – 9 mai 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru aceast interval, în toate regiunile din țară, declară ANM.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a României.

ANM spune cum va fi vremea în următoarea lună

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie,în săptămâna 9 mai 2022 – 16 mai 2022, temperaturile medii se vor încadra în jurul celor obișnuite pentru aceast interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile din țară, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 16 mai 2022 – 23 mai 2022 aduce temperaturi foarte plăcute. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile obișnuite pentru această săptămână din luna mai, în majoritatea regiunilor din țară. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a României, dar mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Cookies