Defrişare ilegală în Bucureşti. Zeci de copaci au fost tăiaţi în zona Răzoare

de:
14 iun. 2016
11 Afișari
Defrişare ilegală în Bucureşti. Zeci de copaci au fost tăiaţi în zona Răzoare

„Un arbore multitulpină, foarte valoros, sănătos complet. Nu există niciun fel de putregai la rădăcină. Şi uitaţi-vă: una, două, trei, patru, cinci, şase tulpini!”, explică Dan Trifu, vicepreședintele Fundației EcoCivica, potrivit Digi 24.

În doar câteva zile, mai bine de 50 de copaci din zona Răzoare au fost puşi la pământ cu drujba. Terenul pe care erau arborii este la doi paşi de Palatul Cotroceni.

„Este clar că au tăiat azi-noapte sau probabil pe acea ploaie torenţială au venit şi au tăiat tot ce vedeţi verde acum. Restul, cu câteva zile înainte, că se vede că i-a prins căldura”, explică Dan Trifu, activist de mediu.

Unii dintre arborii doborâţi au mai bine de 40 de ani vechime. „Au defrişat pur şi simplu terenul şi acum vor face la fel ca alţi proprietari, ştiţi şi cazul din Parcul Tineretului, în care vor spune că nu mai sunt arbori şi a fost vegetaţie spontană şi a trebuit să curăţăm terenul”, explică vicepreședintele EcoCivica.

Activiştii de mediu au sesizat deja Primăria Capitalei.

„La direcţia noastră nu a intrat nicio solicitare pe tema defrişărilor sau toaletărilor pe zona în discuţie„, a declarat pentru Digi24 Cristina Enache, inspector al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei.

Inspectorii Primăriei şi poliţiştii locali au făcut deja măsurători şi încearcă să dea de urma celor care deţin parcela de teren. Ancheta nu se va opri însă aici.

Vinovaţii ar putea sta între șase luni şi doi ani la închisoare. Pedeapsa poate ajunge însă şi la trei ani, dacă magistraţii stabilesc că fapta are consecinţe deosebit de grave.

Cookies