ȘTIRI

Eşec total: Defibrilatoarele instalate în Capitală nu au fost folosite niciodată

Pana acum, echipamentele s-au dovedit ineficiente. In ultimii doi ani, niciun cardiac nu a fost scos din stop cardio-respirator cu un astfel de aparat. In Bucuresti sunt 6 defibrilatoare la metrou. Aparatul explica pasii care trebuie folositi pentru a-l utiliza cu succes.

Aparatul analizeaza din doua in doua minute ritmul cardiac al pacientului iar daca este cazul ii administreaza din nou un soc electric. Teoretic, cine asculta indicatiile minirobotului nu poate gresi. Daca pacientul nu e in stop cardiac si are spre exemplu doar o cadere de calciu, atunci aparatul NU livreaza soc electric. la fel se intimpla in cazul unei come alcoolice. 

„Un om care nu l-a folosit, daca primeste indicatii telefonice, poate sa il foloseasca, poate debfibrila, daca defibrlatorul decide”, explica si Raed Arafat, potrivit stirileprotv.ro.

Punerea pe picioare a unei retele la nivel national trebuie bine gandita, mai ales ca spre exemplu in Galati s-au instalat 7 aparate si s-au cheltuit 14.000 de euro . Niciunul nu a fost folosit. „Ar putea fi doua motive: sa nu fi fost nevoie – si asta este bine – sau a fost nevoie si oamenilor le este inca frica, fiindca nu stiu sa foloseasca asa ceva si le este frica sa nu greseasca”, crede dr Mihai Polinschi, directorul Serviciul de Ambulanta Galati.

Anual 50.000 de romani mor pentru ca nu are cine sa ii resusciteze.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button