Defecțiune la metrou, pe Magistrala 1. Un tren a rămas blocat între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru

19 ian. 2023
1172 Afișari
Defecțiune la metrou, pe Magistrala 1. Un tren a rămas blocat între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru
Defecțiune la metrou, pe Magistrala 1. Un tren a rămas blocat între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un tren de metrou s-a defectat în această dimineață și a rămas blocat între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru de pe Magistrala 1. Garnitura defectă a fost retrasă și urmează să fie făcută o analiză a acesteia, urmată de eventualele reparații.

Metrou blocat între stații, pe Magistrala 1

Metroul este extrem de aglomerat dimineața, fiind unul dintre cele mai folosite mijloace de transport în comun din Capitală.

În dimineața zilei de joi, 19 ianuarie 2023, pe lângă aglomerația cea de toate zilele, metroul bucureștean a mai întâmpinat o problemă. Un metrou s-a defectat și a rămas blocat între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru pe de Magistrala 1.

Responsabilii Metrorex, societate ce se află în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, au declarat, pentru ClubFeroviar.ro, că trenul urmează să fie analizat. În cazul în care sunt constatate defecțiuni ale acestuia vor fi efectuate și reparațiile necesare.

Din fericire, la puțin timp după ce trenul defect a fost retras de pe sine, programul de funcționare al trenurilor de metrou a revenit la normal. Astfel că, bucureștenii s-au putut folosi de transportul public subteran pentru a ajunge unde aveau nevoie.

Călătorii au fost dați jos din trenul defect

Pentru a putea retrage trenul de pe șine, bucureștenii ce se aflau în acesta au fost dați jos la peron. Debarcarea călătorilor a fost realizată de către personalul de conducere a metroului.

Responsabilii Metrorex au transmis că staționarea în tunel a durat opt minute, conform ClubFeroviar.ro.

Din cauza aglomerației ce s-a format în stațiile de metrou și a opririi în tunel a trenului, în rândul pasagerilor s-a instalat panica. Defecțiunea a avut loc la o oră de vârf, când acest mijloc de transport în comun este extrem de aglomerat, fiind folosit de mii de bucureșteni.

Cookies