Decolarea @ KINOdiseea

de:
01 nov. 2011
1 Afișari
Decolarea @ KINOdiseea

Irlanda, Luxemburg/ Ireland, Luxembourg, 2010, 35mm, Fictiune/Fiction, 101′

Categorie: Competitie Lungmetraj

Distributie/Cast: Demian Bichir, Jamie Kierans, Kerry Condon, James Cosmo, John Carpenter

Regia/Direction: Ian Power

Scenariu/Script: Ian Power

Producator/Producer: Fastnet Films, Lucil Film, Poderosa Pictures

Decolarea este inspirat din povestea reala a unui pilot sud-american care si-a aterizat avionul langa Mallow, in 1983. In ciuda tuturor sanselor, locuitorii orasului si-au adunat toate puterile pentru a contrui o pista de decolare ca pilotul sa se intoarca acasa. Este povestea lui Paco, un orfan de tata, care il adopta pe pilot si convinge orasul sa-l ajute la construirea pistei de decolare pentru el.

The Runway is inspired by the true story of a South American pilot who landed his plane near Mallow, in 1983. Against all odds, the people of the town came together to build a runway to get him home. It is the story of Paco, a young boy without a father who adopts the pilot and convinces the town to build a runway for him.

Genul/Genre: Aventuri, Comedie/ Adventures, Comedy

Recomandare de varsta/Age rating: +8

Premii/Awards: Zlin FF 2011 (participare/participant), Irish Film & Television Awards 2010

KINOdiseea este singurul festival international de film din Romania dedicat copiilor si adolescentilor dar care se adreseaza si familiior aflate in cautare de evenimente culturale de calitate, cuprinzand acest mic univers familial in cele sase zile ale festivalului.

In septembrie 2009, KINOdiseea a fost primul eveniment de gen organizat pentru copii dupa 1989. Bucurestiul se alatura marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra) ce gazduiesc festivaluri de film pentru copii si adolesenti.

Dupa succesul primei editii, KINOdiseea devine membru ECFA (Asociatia Europeana a Filmului pentru Copii) si realizeaza, de asemenea, parteneriate cu unele dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din Europa (Zlin International Youth Film Festival – Cehia, Kristiansand Film Festival – Norvegia si Ale Kino! Film Festival – Polonia)

Cookies