ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Declarații ELCEN

Lipsa investițiilor și degradarea sistemului de termoficare poate afecta și producția de electricitate au declarat reprezentanții Electrocentrale București (ELCEN), producătorul căldurii și al electricității din București, pentru wall-street.ro.

Pierderile de apă, cauzate de starea precară a țevilor din București care transportă agentul termic, vechi de 40 de ani, duc la pierderi de 2.200 de tone de apă pe oră.

Din cauza faptului că sistemul de termoficare din București este foarte degradat și din cauza faptului că ELCEN trebuie să producă mult mai multă energie termică este pus în pericol Sistemul Energetic Național, precum și alimentarea cu curent electric, iar bucureștenii pot ajunge să rămână și fără căldură și fără electricitate.

În aceste condiții, intervin o serie de riscuri majore ce pot influența în mod negativ alimentarea cu energie termică a consumatorilor prin limitarea debitelor de agent termic livrate și, mai mult decât atât, poate fi pusă în pericol funcționarea în siguranță a Sistemului Energetic Național având în vedere că energia electrică produsă de ELCEN este livrată în SEN, arată oficialii companiei.

ELCEN mai precizează că deține capacități de producere a energiei electrice cu aport major în menținerea nivelului de siguranță în funcționare a Sistemului Energetic Național, fiind singurul producător major de energie electrică din zona metropolitană a Municipiului București. Iarna, ELCEN produce 600 Megawați, în condițiile în care bucureștenii consumă, în medie, 700-800 de Megawați.

Reprezentanții ELCEN declară că: „Livrarea de energie electrică din centralele ELCEN este esențială pentru ca Transelectrica, transportatorul național de energie electrică, să asigure continuitatea și siguranța în alimentarea cu electricitate a municipiului București.”

La începutul lunii octombrie, primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat faptul că pe „bucureșteni îi așteaptă o iarnă grea” și că se va mări numărul de zile în care aceștia vor rămâne fără căldură și fără apă caldă, din păcate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button