ARHIVA B365

DECLARAŢIE HALUCINANTĂ a preşedintelui Consiliului Concurenţei: „Vrem să vă bateţi ca chiorii”

Bodgan Chiriţoiu spune că instituţia pe care o conduce a amendat de mai multe ori înţelegerile dintre furnizorii şi retaileri din care cumpărătorii au de suferit. Din punctul său de vedere, furnizorul nu ar trebui să fie preocupat ce se întâmplă cu produsul său din momentul în care acesta a ajuns la un distribuitor. Însă ce-şi doreşte cu adevărat Bogdan Chiriţoiu este ca între producător şi retailer fie cu adevărat război, informează Libertatea.

„Unde am văzut noi probleme în piaţă sunt la practicile, înţelegerile între furnizori şi retaileri, unde unii sau alţii încearcă controleze preţul. Şi poziţia noastră ortodoxă, care ştiu că creează multe temeri şi semne de întrebare pentru dumneavoastră, este că nu este treaba unui producător să mai ştie la ce preţ este comercializat produsul său odată ce l-a dat unui distribuitor sau unui retailer. E treaba ăluia unde îl vinde şi la cât îl vinde. Şi aici au fost sancţiuni date în trecut. Dumneavoastră vă doriţi să controlaţi mai bine canalele de distribuţie, să vă poziţionaţi produsele. Din punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, noi vrem să vă bateţi între dumneavoastră ca chiorii pentru a scădea preţurile la consumatori”, a spus Chiriţoiu, conform Mediafax.

În ceea ce priveşte negocierile dintre furnizori şi retaileri, preşedintele Consiliului Concurenţei spune că este o asimetrie de putere între companiile mari şi cele mici.
„Este o frământare care a dus în România la codul de bune practici. Am acceptat acolo ideea că anumite practici să fie interzise, dar din ce am înţeles iniţiatorii codului cred că nu au avut mari rezultate. Cam la asta ne aşteptam şi noi în momentul când a fost legiferat, pentru că ideea să schimbi prin lege rezultatele evoluţiei naturale a pieţei şi acest raport de putere, mi se pare naivă”, a arătat Chiriţoiu.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button