Noua DECLARAȚIE pe propria răspundere ce trebuie completată de persoanele nevaccinate. DESCARCĂ AICI

24 oct. 2021
8290 afișări
Noua DECLARAȚIE pe propria răspundere ce trebuie completată de persoanele nevaccinate. DESCARCĂ AICI
Noua DECLARAȚIE pe propria răspundere ce trebuie completată de persoanele nevaccinate. DESCARCĂ AICI

În România, persoanele nevaccinate vor intra de luni în carantină de noapte pentru 30 de zile, conform hotărârii adoptate de CNSU. În intervalul orar 22:00-05:00, cine nu este vaccinat cu schemă completă COVID, posesor de certificat verde, nu va putea ieși din casă fără o declarație pe propria răspundere.

Persoanele nevaccinate vor intra în carantină de noapte, de luni, 25 octombrie, data la care în România încep restricții dure ce vor fi valabile timp de o lună.

Între orele 22.00 – 5.00, acestea nu pot ieși afară din casă oriunde s-ar afla pe teritoriul României, decât cu declarație pe propria răspundere.

Persoanele nevaccinate care merg la serviciu vor avea nevoie de adeverința eliberată de angajator, iar cele care au o urgență medicală vor completa o declarație pe propria răspundere.

Toate situațiile în care este nevoie de declarație: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă; achiziţionarea de medicamente; deplasarea; persoanelor din motive justificate (vaccinarea/îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie); deplasarea în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii cu avionul, trenul, autocare şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

De unde se poate descărca declarația pe propria răspundere

Persoanele nevaccinate care se încadrează la excepţiile carantinei de noapte, cuprinsă în intervalul orar 22:00 – 05:00, pot descărca modelul declaraţiei pe propria răspundere / adeverinţei de la angajator de pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Cum arată declarația pe propria răspundere care poate fi descărcată de pe sts.ro.

Potrivit CNSU, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele nevaccinate sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, această declarație completată în prealabil, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Cookies