BAZAR

Oprescu și-a lăsat afacerea abonată la banii Primăriei pe mâna familiei

În declarația de interese completată în data de 14 iunie 2013, Sorin Oprescu nu mai figurează ca asociat în cadrul Medical Prestige SRL, societate comercială legată de mai multe afaceri dubioase cu bani publici cu aparatură medicală, conform presei ultimilor ani. Astfel, de numele lui Oprescu s-au legat mai multe dezvăluiri de presă privind activitatea firmei Medical Prestige, administrată de el alături de fratele său, Dorin Oprescu şi fiul său, Mircea Oprescu. Aceasta vindea aparatură medicală pentru mai multe spitale administrate de Primăria Capitalei.

Aceleași dezvăluiri au fost făcute și în legătură cu firma Gemedica SRL, controlată de Cătălin Galea, unul dintre sponsorii lui Oprescu în campania pentru prezidenţialele din 2009 și implicat de asemenea în firma Medical Prestige. Potrivit dezvăluirilor, aceste două firme vindeau echipamente medicale luate de la producători internaţionali și controlau astfel toate achizițiile de echipamente medicale făcute de Administrația Spitalelor, instituție din cadrul municipalității, câștigând zeci de licitații publice după anul 2008, când Sorin Oprescu a devenit primar al Bucureștiului. 

De asemenea, Curentul scria în 2010 că sediul firmei Medical Prestige SRL era același cu cel al clinicii private Academica Medical, afacere a lui Sorin Oprescu, în care era angajată, Mădălina Savu, soţia lui Mariu Savu, pe atunci șef al Administraţiei Spitalelor din Primăria Capitalei.

Oprescu avea la Medical Prestige, conform declarației de avere din 2012, acțiuni în valoare de 8.000 de lei şi a împrumutat compania în nume personal cu circa 570.000 de lei și 18.300 de euro.

De asemenea, în declarația de avere pe anul acesta, Sorin Oprescu apare că ar fi plătit împrumutul de 100.000 de euro, la Toader Pîrjol, contractat în 2007 și scadent în 2012.

De asemenea, Sorin Oprescu a trecut din nou venituri de la Universitatea de Medicină și Farmacie, în valoare de 67.865 de lei, adică 5.655 de lei pe lună, cu toate că nu dă niciodată pe la facultate, după cum a demonstrat B365.ro aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button