ARHIVA B365

Decizie surprinzătoare în cazul fostei directoare de la liceul Bolintineanu: va continua să predea

DOSARUL MITA LA BAC. Asta pentru că, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să-i aplice femeii o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, arată realitatatea.net.

Judecătorii o mai obligă pe directoarea găsită vinovată de luare de mită să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia instanţei este definitivă. Pedeapsa Costicăi Vărzaru a fost redusă de Curtea de Apel Bucureşti, întrucât, în primă instanţă, fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile lucrate în folosul comunităţii.

Prin aceeaşi decizie, Curtea de Apel Bucureşti a achitat-o pe Elena Dumitru, secretara liceului la data faptelor.

Reamintim că instanţa Tribunalului Bucureşti a condamnat-o, în 25 septembrie, pe Costica Vărzaru la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, şi o sută de zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat.

La ultimul termen de judecare fosta directoare a cerut să fie reaudiată şi a recunoscut că a strâns bani pentru ca absolvenţii de la liceul pe care îl conducea să obţină note mai mari la examenul maturităţii.

DOSARUL MITA LA BAC. Scandalul fraudării examenului de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a izbucnit pe 1 iulie 2013, chiar în ziua în care se desfăşura proba scrisă la limba şi literatura română. Zeci de procurori şi poliţişti au descins în şcoală cu puţin timp înainte de încheierea examenului. Aveau informaţii că unii dintre profesori şi directoarea liceului ar fi cerut bani în schimbul subiectelor de la examen.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button