Decizie radicală luată de Piedone. Mașinile Poliției Locale Sector 5 au fost trase pe dreapta. Agenții vor merge la pas

20 apr. 2021
718 afișări
Decizie radicală luată de Piedone. Mașinile Poliției Locale Sector 5 au fost trase pe dreapta. Agenții vor merge la pas

Mașinile Poliției Locale Sector 5 au fost trase pe dreapta începând de marți, iar agenții vor merge la pas, primarul Cristian Popescu Piedone considerând că așa vor prinde mai mulți infractori.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a luat o decizie radicală: mașinile Poliției Locale Sector 5 au fost trase pe dreapta.

Totul s-a întâmplat după ce edilul a convocat astăzi, 20 aprilie 2021, conducerea Direcției Generale de Poliție Locală pentru o acțiune inedită. Piedone a vrut să vadă cum își desfășoară activitatea agenții de la Dispecerat și, de asemenea, cât de repede ajung echipajele aflate pe teren la sediul Primăriei Sectorului 5.

Mașinile Poliției Locale Sector 5 au fost trase pe dreapta

Pentru că în Sectorul 5 au avut loc mai multe acte de vandalism, iar persoanele care au provocat daune nu au fost identificate sau sancționate, Cristian Popescu Piedone a dispus ca mașinile Poliției Locale Sector 5 să rămână în parcarea Primăriei, iar agenții să își desfășoare activitatea la pas, pe străzile din sector.

Edilul a luat această decizie pentru ca polițiștii locali să poată vedea situația reală din sector și pentru a interacționa mai mult cu cetățenii.

Echipele de intervenție și cei de la poliția rutieră vor beneficia în continuare de autoturisme, pentru că aceștia trebuie să asigure rapid siguranța și ordinea în sector. De asemenea, și cei care lucrează pe tura de noapte vor circula cu mașinile Poliției Locale Sector 5.

„Am sesizat că polițiștii locali aleargă după fantome. Aleargă după cei care comit acte de vandalism, dar se pare că nu îi văd, pentru că nici nu îi prind, nici nu îi sancționează. Înseamnă cu polițiștii locali sunt adevăratele fantome, pentru că nu se văd în teren, nu acționează atunci când ar trebui. Am văzut bănci distruse, coșuri de gunoi rupte, stațiile de autobuz și blocuri desenate, mașini vandalizate… și niciun vinovat. Polițiștii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism. Începând de astăzi, aceștia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliției Locale Sector 5. Doar așa vor vedea situația reală din sector și vor putea să verifice fiecare străduță în parte. Cred că până acum mergeau cu viteză prea mare cu mașinile și acesta este motivul pentru care nu au identificat persoanele care comit acte de vandalism”, spune Piedone.

Cookies