Decizie nouă la București: programul la pașapoarte se prelungește suplimentar

10 mart. 2022
411 Afișari
Decizie nouă la București: programul la pașapoarte se prelungește suplimentar

Bucureștenii continuă să-și facă, în număr mare, pașapoarte pentru ei și copiii lor. Cererea pentru astfel de documente a crescut cu peste 60% după ce a început războiul din Ucraina, în 24 februarie, conform statisticii oferite de Direcția Generală de Pașapoarte București.

După ce, într-o primă etapă, programul a fost prelungit de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, la toate ghișeele din București, Prefectura a decis, joi, să mai dispună o măsură care să ducă la decongestionarea situației cu privire la numărul mare de solicitări.

Astfel, Prefectura Capitalei a informat că Serviciul de Pașapoarte București va funcționa în weekendul 12-13 martie în program de lucru cu publicul în intervalul orar 8:00-16:00.

Nu doar program prelungit, și resurse umane suplimentate

Ministrul de Interne a anunțat, ieri, că deși termenul legal de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează acum în două zile lucrătoare.

Pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea).

Cookies