Procesul în care Adrian Năstase cere contopirea pedepselor, amânat pentru 28 aprilie

de:
31 mart. 2014
0 Afișari
Procesul în care Adrian Năstase cere contopirea pedepselor, amânat pentru 28 aprilie

Este pentru a treia oară când acest proces se amână pentru același motiv, și anume, că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu a motivat decizia în dosarul „Zambaccian”, scrie realitatea.net.

Judecătorul de la TB care se ocupă de acest caz a decis luni să-i trimită președintelui ÎCCJ, Lidia Stanciu, o adresă prin care să i se solicite să comunice de ce nu a fost acea motivare redactată și să fie trimisă la tribunal decizia în original.

Prezent la proces, fiul fostului premier, Andrei Năstase, și-a exprimat încă o dată nemulțumirea față de amânarea procesului.

„Faptul că de trei luni de zile această hotărâre nu este redactată, tatăl meu fiind adus aici de mai multe ori inutil, arată că nu mai este vorba de dreptate, ci de nedreptate”, a declarat Andrei Năstase la ieșirea din sala de judecată.

El speră ca tatăl său să fie eliberat până în vară, dezvăluind faptul că Adrian Năstase scrie în detenție „o lucrare științifică destul de interesantă”.

Recent, Adrian Nastase a publicat pe blog un articol intitulat „Noutati de la Jilava”, in care se intreaba de ce judecatorii de la ICCJ nu respecta termenul de 30 de zile din noul Cod de procedura penala pentru a motiva sentinta din dosarul „Zambaccian”, scrie hotnews.ro.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul „Zambaccian”.

De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, Adrian Nastase va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare.

In dosarul „Zambaccian”, Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul „Trofeul calitatii”, Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de ”influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calitatii in constructii” cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

Cookies