Decizie definitivă: Rudel Obreja rămâne în arest preventiv, în dosarul GALA BUTE

de:
13 feb. 2015
0 Afișari
Decizie definitivă: Rudel Obreja rămâne în arest preventiv, în dosarul GALA BUTE

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut, astfel, decizia luată, în 5 februarie de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Rudel Obreja, informează Mediafax.ro.

În dosarul „Gala Bute”, primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, este şi el arestat. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

În aceeaşi speţă este implicată şi Elena Udrea, în prezent ea fiind arestată în dosarul „Microsoft”. În dosarul „Gala Bute”, DNA o acuză pe Udrea de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton. Senatorii au aprobat, joi, cu 77 de voturi „pentru” şi 52 voturi „împotrivă”, solicitarea parchetului de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Ion Ariton.

În dosarul „Gala Bute”, prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte corupţie, precum şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor din acest dosar.

Cookies