Decizia pentru București. Primele restricții se aplică în Sectorul 5

24 mart. 2021
718 Afișari
Decizia pentru București. Primele restricții se aplică în Sectorul 5

Decizia pentru București. Sunt mai multe zile în care autoritățile au susținut ședințe de urgență pe tema restricțiilor din București. Atât premierul Florin Cîțu, Raed Arafat, cât și primarii sectoarelor din Capitală și Prefectul Capitalei s-au reunit pentru a discuta despre carantinarea Bucureștiului sau despre introducerea unor noi măsuri pentru a combate rata de infectare extrem de crescută din Capitală. Primele restricții se aplică în Sectorul 5 din București.

Decizia pentru București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, miercuri, că primele restricții din Capitală urmează să se aplice în Sectorul 5. De mâine ar urma să se aplice acestea.

Programul mall-urilor, supermarketurilor și teraselor va fi redus în sectorul 5 al Capitalei, începând de joi, 25 martie. Măsura va fi în vigoare până în 11 aprilie, în toate zilele săptămânii. Prefectul Capitalei a anunțat ulterior într-o declarație de presă că este decizia primarului și că verifică legalitatea ei, potrivit Digi24.

Primele restricții se aplică în Sectorul 5

„Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Programul comunicat operatorilor economici din sectorul 5:

LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

„În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii”, se mai arată în comunicatul transmis.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis nu crede că în București carantina este o soluție. Iohannis a declarat miercuri, la Dăbuleni, că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului. Președintele a spus însă că este nevoie de restricții suplimentare în București.

Sursă foto: Captură Digi24.

Cookies