Recursul greilor din fotbal în Dosarul Transferurilor, amânat de instanță

de:
05 mart. 2013
1 Afișari
Recursul greilor din fotbal în Dosarul Transferurilor, amânat de instanță

Primul dintre inculpaţi care a ajuns la Înalta Curte a fost Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa. Apoi, Cristi Borcea, fostul acţionar al lui Dinamo, care n-a vrut să dea nici o declaraţie. În schimb, avocatul său a spus optimist: „E o zi frumoasă de primăvară”.

Gigi Neţoiu a fost al treilea dintre oamenii de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor care a sosit la Înalta Curte. Neţoiu a spus că „am vorbit şi cu avocatul meu şi sper să se dea verdictul azi, să n-o mai lungim”, potrivit Realitatea.net. El a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

Ultimii sosiţi au fost fraţii Ioan şi Victor Becali, Gică Popescu, George Copos şi Mihai Stoica. Nici unul n-a oferit declaraţii.

Avocatul lui Mihai Stoica a invocat un viciu de procedură, cum că nu ar fi fost citat clubul Oţelul Galaţi. Citaţia a fost trimisă, nu există dovada că a ajuns la clubul Oţelul. Avocatul susţine faptul că Oţelul e parte responsabilă civilmente şi nu e reprezentată azi. Răspunsul procurorului: „Am verificat şi toate părţile au fost citate!”.

După audieri de 30 de minute, instanţa a decis amânarea dosarului pentru 16 aprilie, ora 15:00.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul românesc faţă de condamnările la închisoare primite în dosarul transferurilor de jucători, pedepse date de Curtea de Apel Bucureşti în luna noiembrie a anului 2012. Atunci, George Copos a fost condamnat la 5 ani de închisoare, Jean Pădureanu la 3 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Cristi Borcea care a primit şapte ani de închisoare.

Cookies