Decizia în cazul Șova, trimisă la Monitorul Oficial. CCR a publicat motivarea

de:
19 mai 2015
0 Afișari
Decizia în cazul Șova, trimisă la Monitorul Oficial. CCR a publicat motivarea

CCR a decis că este neconstituțională hotărârea dată de Senat, pentru votul în cazul arestării preventive a lui Dan Șova. Decizia vine ca urmare a sesizării PNL pe acest caz. În replică, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Senatul va pune în aplicare decizia Curții, dar după ce vor fi publicate decizia și motivarea Curții Constituționale în Monitorul Oficial, acesta preferând să nu facă mai multe declarații, scrie realitatea.net.

Dan Șova nu scapă de DNA. Cazul fostului ministru s-a aflat astăzi din nou în atenţia Curţii Constituţionale. Liberalii au atacat hotărârea Senatului prin care cererea de arestare a senatorului PSD a fost respinsă. După ce contestaţia a fost admisă, aleşii ar trebui să reia votul în cazul solicitării depuse de DNA, după cum a explicat preşedintele CCR, Augustin Zegrean, în urmă cu două săptămâni.

Curtea a judecat contestatia PNL privind hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Comunicatul CCR:

În ziua de 6 mai 2015, Plenul Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizarea formulată de un număr de 46 senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.32 din 25 martie 2015.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condițiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a domnului senator Șova Dan – Coman, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constituţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cookies