DECIZIA Austriei în gestionarea crizei refugiaților: NU va introduce controale la frontiere

de:
28 aug. 2015
0 Afișari
DECIZIA Austriei în gestionarea crizei refugiaților: NU va introduce controale la frontiere

Cea mai bună modalitate de a gestiona criza refugiaților este crearea de căi legale de imigrație pentru aceștia în Uniunea Europeană, nu de a introduce controale stricte la frontiere, a declarat vineri ministrul de interne, Johanna Mikl-Leitner, transmite DPA.

Potrivit oficialului austriac, cea mai bună modalitate de a gestiona criza refugiaților este crearea de căi legale de imigrație pentru aceștia în Uniunea Europeană, nu de a introduce controale stricte la frontiere.

„Nu avem nevoie de controale la frontiere. Ceea ce ne trebuie este să înființăm puncte de intrare sigure la granițele externe ale UE, unde să putem face diferența imediat între refugiații din calea războaielor și imigranții din motive economice”, a declarat Mikl-Leitner.

‘O cotă de imigrație este necesară pentru a forma baza oricărei abordări comune în materie de azil’, a adăugat ministrul austriac, pledând pentru soluții europene rapide la criza refugiaților.

În plus, comunitatea internațională ar trebui să găsească soluții la crizele din Orientul Mijlociu, pentru a ameliora perspectivele de viață pentru locuitorii țărilor din regiune, a adăugat Mikl-Leitner, citată de EFE.

Potrivit DPA, subiectul imigranților clandestini și al refugiaților este unul spinos pentru statele Uniunii Europene, care au respins recent propunerea executivului comunitar privind cote obligatorii de redistribuire a 40.000 de refugiați aflați în Italia și Grecia, acceptând doar primirea pe baze voluntare de solicitanți de azil.

Sursa: realitatea.net

Cookies