Debuturi importante, în martie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

de:
28 feb. 2011
0 Afișari
Debuturi importante, în martie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Kokoro Umemoto, solistă a Companiei de Balet a ONB, va interpreta pentru prima oară rolul titular din baletul „Giselle” (pe muzica lui Adolphe Adam), după succesele repurtate pe scena ONB la începutul acestui an când a debutat în rolul Clarei din „Spărgătorul de nuci” (în coregrafia Alexei Mezincescu) şi în cel al Îngerului Întunecat din “Serenada” (în coregrafia lui George Balanchine). Partenerul lui Kokoro Umemoto va fi prim-solistul Valentin Stoica. Povestea fetei simple care se îndrăgosteşte de un prinţ fără a-i cunoaşte adevărata identitate va prinde viaţă graţie unei distribuţii din care vor face parte balerinii ONB: Virgil Ciocoiu, Laura Blică-Toader, Andra Ionete, Bogdan Cănilă, Mihaela Soare, Gabriela Popovici, Cătălin Caracaş, Antonel Oprescu, Beatrice Şerbănescu, Rodica Fiastru. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Kokoro Umemoto se bucură deja de o carieră strălucită în străinătate, ea colaborând de-a lungul timpului cu Baletul Operei de Stat din Praga, cu Atlantic Ballet Theatre of Canada şi cu Baletul din Tokyo. Este absolventă a prestigioasei Şcoli Regale de Balet din Londra, urmând însă anterior o parte dintre studii la Academia „Vaganova” din Sankt Petersburg şi la Şcoala Naţională de Balet din Shanghai.

Valentin Stoica, prim-solist al Companiei de Balet a ONB, va debuta la randul sau în rolul principal masculin – Solor – din baletul “Baiadera” (Ludwig Minkus).
Deşi încă foarte tânăr, Valentin Stoica a acumulat un repertoriu vast, pornind de la rolurile principale ale unor titluri consacrate din repertoriul baletului clasic (Siegfried din „Lacul Lebedelor” şi Spărgătorul de nuci din baletul omonim de P.I. Ceaikovski, Albert din „Giselle” de A. Adam, Ali din „Corsarul” de L. Minkus, Prinţul din ”Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” de C. Trăilescu ş.a.) până la partituri coregrafice de dans modern din spectacole ca „Fuga. Marea Fugă” sau Acarul din „Anna Karenina” (coregrafia: Ioan Tugearu), Blind Tango din „Tango. Radio and Juliet” (coregrafia: Edward Clug) sau creaţii aparţinând coregrafei Andreea Tănăsescu.

Povestea preotesei de la un templu indian care se îndrăgosteşte de războinicul Solor, dar moare otrăvita de rivala sa, va prinde din nou viaţă în interpretarea balerinilor ONB. Alături de Valentin Stoica vor dansa Bianca Fota, Liliana Nică, Tiberiu Almosnino, Takashi Okita, Mihai Mezei, Bianca Stoicheciu, Mihaela Soare, Kokoro Umemoto, Cristina Dijmaru, Virgil Ciocoiu, Raul Oprea, Gabriela Popovici, Cleopatra Andarache, Andra Ionete, Mădălina Stoica, Diana Tudor, Mădălina Slăteanu, Bogdan Cănilă, Antonel Oprescu, Cătălin Caracaş, Beatrice Şerbănescu.

Conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului Tiberiu Soare.

Cookies