ARHIVA B365

DEBENHAMS revine în România. Unde va fi deschis primul magazin

Magazinul, situat în centrul comercial Bucureşti Mall, dezvoltat de compania turcă Anchor Grup, este în curs de amenajare şi va fi deschis la parterul mallului, lângă magazinul Aldo. În zona respectivă a fost instalat un banner care anunţă că magazinul Debenhams va fi deschis în primăvara anului viitor, potrivit Mediafax.

Tot în Bucureşti Mall a fost deschis şi primul magazin Debenhams în 2007 de către compania RTC Holding, deţinută de omul de afaceri Octavian Radu, care preluase franciza la acea vreme.

În urmă cu o lună, compania a lansat o campanie de recrutare pentru poziţiile de director de magazin şi director vânzări departament cosmetice în Bucureşti pentru „viitoarele deschideri de magazine”.

Debenhams a închis cele 6 magazine pe care le deţinea în România, iar retailerul britanic a anunţat o pierdere contabilă de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) în urma închiderii acestora, care funcţionau în franciză, precizând că francizorul local „a eşuat” în contextul condiţiilor „foarte dificile” de pe piaţă.

Omul de afaceri Octavian Radu, care deţinea în perioada de boom peste zece francize ale unor branduri internaţionale de modă, a anunţat anul trecut că renunţă la afacerile în domeniu şi închide magazinele Debenhams.

Radu acuza atunci scăderea puterii de cumpărare în contextul crizei, dublarea suprafeţei mall-urilor în perioada 2008-2012 şi dezvoltarea agresivă pe piaţa românească a unor branduri competitive precum Zara şi H&M.

Ultimele magazine Debenhams din România au funcţionat în centrele comerciale Plaza România şi Bucureşti Mall.

Reţeaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, în 28 ţări, şi comercializează articole şi branduri în exclusivitate, sub semnătura unor designeri internaţionali.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button