Dealerul lui Vlad Pascu, Maru, ar putea scăpa din arestul preventiv. Judecătorii din București au decis că tânărul poate fi plasat în control judiciar. Noi informații despre cazul „2 Mai”

21 mart. 2024
216 Afișari
Dealerul lui Vlad Pascu, Maru, ar putea scăpa din arestul preventiv. Judecătorii din București au decis că tânărul poate fi plasat în control judiciar. Noi informații despre cazul „2 Mai”
Dealerul lui Vlad Pascu, Maru, ar putea scăpa din arestul preventiv. Judecătorii din București au decis că tânărul poate fi plasat în control judiciar. Noi informații despre cazul „2 Mai”. Sursa foto: Facebook/ Inquam Photos/George Călin

Dealerul care îi vindea droguri lui Vlad Pascu, cunoscut drept Maru, ar putea ieși din arestul preventiv. Judecătorii au decis că Tudor Duma, pe numele său real, poate fi plasat sub control judiciar. Însă, decizia nu este definitivă și a fost deja atacată de procurori.

Reamintim faptul că în luna septembrie a anului trecut, dealerul lui Vlad Pascu a intrat în Spitalul Floreasca din Capitală și a încercat să fure medicamente, după care a vandalizat două zone ale instituției. Tânărul este acuzat și de trafic de droguri de risc și de mare risc, după ce au fost găsite de mai multe ori substanțe interzise asupra lui.

Prietenul lui Vlad Pascu este la un pas de libertate

Dealerul care îi furniza droguri lui Vlad Pascu ar putea scăpa din arestul preventiv și ar putea fi plasat în control judiciar. Potrivit informațiilor transmise de A3 CNN, judecătorii au decis că Tudor Duma, cunoscut drept Maru, poate fi plasat sub control judiciar.

Decizia nu este una definitivă și a fost deja atacată de procurori.

Maru a devenit cunoscut atât în presă, cât și pe rețelele de socializare, după ce a pătruns în Spitalul Floreasca din București pentru a încerca să fure oxicodonă. Tânărul ar fi făcut mai multe filmări în timp ce se afla în spital și le-ar fi publicat pe internet.

Citește și:

Acum, Maru este la un pas de libertate, asta după ce magistrații Tribunalului din București au decis că el poate fi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii din acest dosar au depus deja o contestație, urmând ca cererea să fie analizată pentru a se stabili dacă acesta poate fi pus sub control judiciar, acest lucru întâmplându-se în timp ce ancheta va merge mai departe în dosarul său.

Potrivit Art. 215 din Legea nr. 135/2010, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

  • a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
  • b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Tudor Duma este acuzat de trafic de droguri de risc și mare risc, după ce a fost prins de mai multe ori având asupra sa substanțe interzise.

În plus, numele său apare și în dosarul lui Vlad Pascu, asta după ce i-a furnizat acestuia droguri.

Cine este Vlad Pascu și cum s-a produs tragedia de la 2 Mai

Cazul „2 Mai” este unul extrem de sfâșietor. Pe data de 19 august 2023, la ora 05:20 dimineața, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea șoselei, din Vama Veche spre 2 Mai. În urma impactului, trei tineri au fost răniți, iar doi au murit.

Tinerii care și-au pierdut viața în urma accidentului erau Roberta Dragomir și Sebastian Olaru. Ambii aveau 21 de ani și erau studenți la Facultatea de Geografie din București.

Vlad Pascu avea 19 ani la acea vreme și conducea mașina tatălui său, un Mercedes-Benz decapotabil. În urma cercetărilor s-a stabilit că, înainte de impact, mașina avea o viteză de 103 km/h, în condițiile în care, pe acel segment de drum, viteza maximă admisă era de 50 km/h.

Testat pentru droguri, Vlad Pascu a ieșit pozitiv la cocaină, amfetamine și metamfetamine. Rezultatele probelor de urină au arătat că Pascu consumase și ecstasy, pe lângă celelalte trei tipuri de substanțe interzise.

Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști, după ce mai multe persoane au sesizat faptul că acesta conducea haotic, cu o viteză de 200 km/ și făcea drifturi. Un echipaj de poliție l-a oprit pe tânăr în Vama Veche și l-au testat doar pentru consum de alcool. Pentru că rezultatul a fost negativ, Vlad Pascu a fost lăsat să plece, chiar dacă în portiera mașinii i-au fost găsite patru pastile sedative și un joint, potrivit Libertatea.ro.

Tânărul a urcat din nou la volan, iar o oră mai târziu a provocat accidentul mortal.

Procurorii cer strămutarea procesului lui Vlad Pascu

Vlad Pascu se află în arest de pe data de 19 august 2023, însă acesta cere periodic să fie plasat în arest la domiciliu, pe motiv că vrea să se pregătească pentru admiterea la facultate. Judecătorii i-au respins cererea de mai multe ori până acum.

Cazul inculaptului este judecat în acest moment de Judecătoria Mangalia, însă în urma mai multor evenimente petrecute, Parchetul a cerut strămutarea judecării cauzei. Tânărul este cercetat pentru uciderea din culpă a doi tineri și vătămarea din culpă a altor trei.

Curtea de Apel Constanța va da o decizie pe 2 aprilie, cu două zile înainte de următorul termen programat al procesului.

Potrivit Codului de Procedură Penală, Curtea de Apel strămută judecarea unei cauze, de la o judecătorie la o alta din circumscripția sa, „atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea judecătorilor instanței este afectată datorită împrejurărilor cauzei, calității părților ori atunci când există pericol de tulburare a ordinii publice”, scrie Libertatea.ro.

Pe data de 4 aprilie, la Judecătoria Mangalia ar trebui să fie un nou termen în proces, la care se va discuta schimbarea încadrării juridice a faptelor de care este acuzat Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat.

La sedința de judecată din data de 14 martie 2023, Vlad Pascu a cerut să fie judecat în procedură simplificată, care prevede că recunoașterea faptelor reduce cu o treime limitele pedepsei. Instanța i-a admis cererea.

Tot atunci, avocatul care-i reprezintă la proces pe părinții fetei ucise în accident, dar și pe tinerii răniți, a cerut recuzarea judecătoarei Ancuța Popoviciu. Această decizie a foat luată după ce, la primul termen al procesului, magistratul a intrat în sală mestecând gumă, iar apoi a întrebat dacă este prezent la proces și unul dintre tinerii uciși în accident.

Te-ar putea interesa și:

Cookies