ARHIVA B365

Klaus Iohannis a promulgat DUBLAREA ALOCAȚIILOR de ZIUA COPILULUI.Copiii au făcut selfie cu Iohannis

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE 2015 – DUBLAREA ALOCAȚIILOR. Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar primele plăți ar urma să se facă chiar în luna iulie, potrivit realitatea.net.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut.

Dublarea alocațiilor nu era prevăzută inițial în ordonanță, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru muncă a Camerei, dar aprobat în plen.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul va găsi resurse financiare pentru dublarea alocațiilor pentru copii, adăugând că impactul financiar pentru acest an, de 900 de milioane de lei, va fi acoperit „cu siguranță”.

„Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copii care se vor bucura de dublarea alocațiilor. M-aș bucura să putem să aducem în casele tuturor o mică bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a afirmat copreședintele PNL Alina Gorghiu după ce ordonanța a fost adoptată.

ZIUA COPILULUI LA PALATUL COTROCENI. Peste 200 de copii vizitează Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Copilului, alături de organizaţia Salvaţi Copiii, care aniversează 25 de ani de activitate în România. Cu acest prilej, Romfilatelia lansează o colecție de plicuri de corespondență cu timbru imprimat, folosind desene ale copiilor de la Cercul de pictură „Culoare și Vis”, din comuna argeșeană Corbeni, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a fost luat cu asalt de copii, care au dorit să-şi facă poze cu preşedintele. Anterior, în aşteptarea preşedintelui, copiii s-au întrecut în replici amuzante în faţa microfoanelor. Un copil spera ca preşedintele să-l plimbe cu „BMW-ul lui”, iar alţii repetau cuvinte în limba germană. Întrebaţi ce ştiu despre Traian Băsescu, cei mici au afirmat că acesta a fost preşedinte, dar „l-au dat afară pentru că a tăiat salariile”. Dacă elevii mai mari erau ocupaţi să-şi facă „selfie”-uri, copiii din clasele primare erau nerăbdători să-l vadă pe „Io-hanis”.

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE 2015 – DUBLAREA ALOCAȚIILOR. Şeful statului şi-a făcut intrarea în Sala Unirii în uralele celor mici, iar în timpul discursului a făcut o pauză pentru că o fetiţă venise lângă el. „Eşti o Zână a României? Te rog să stai cu mine. Să o aplaudăm pe Zâna României”, a afirmat președintele Iohannis.

„Sunt impresionat de faptul că aţi venit în număr aşa de mare şi sunteţi aşa de bucuroşi şi entuziaşti. Bine aţi venit! Este pentru prima oară când invit atâţia copii şi părinţi în această frumoasă Sală a Uniri din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă şi arată că oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii, radiază de bucurie. Îi felicit pe cei de la Salvaţi Copiii, care fac lucruri extraordinare, pentru care faptul ca v-au adus aici. Felicitări pentru Salvaţi Copiii! (…) De Ziua Copiilor, la mulţi ani copiilor şi tuturor adulţilor care undeva, într-un colţ al sufletului şi-au păstrat fiinţa de copil. La mulţi ani tuturor!”, a mai spus Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button