De vineri încep tratamentele împotriva căpușelor în București. Primăria vizează parcurile și spațiile verzi din oraș

23 mart. 2023
290 Afișari
De vineri încep tratamentele împotriva căpușelor în București. Primăria vizează parcurile și spațiile verzi din oraș
De vineri încep tratamentele împotriva căpușelor în București. Primăria vizează parcurile și spațiile verzi din oraș | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Municipiului București a anunțat că de vineri, 24 martie 2023, vor fi începute tratamentele împotriva căpușelor. Soluțiile pentru combaterea insectelor urmează să fie pulverizate în spațiile verzi aflate pe domeniul public.

PMB începe tratamentele pentru combaterea insectelor

Căpușele reprezintă un pericol atât pentru animalele de companie, cât și pentru oameni. Insectele sunt purtătoare ale mai multor boli pe care le transmit mai departe, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Lyme.

Din acest motiv, în fiecare an au loc dezinsecții cu scopul de a diminua șansele ca oamenii să fie mușcați și să se îmbolnăvească.

Acțiunile de combatere a căpușelor se vor desfășura pe toată perioada sezonului cald, după cum informează Primăria Capitalei.

Operațiunile de dezinsecție se vor face pe toate spațiile verzi ale domeniului public, precum:

  • Parcuri,
  • Grădini publice,
  • Locuri de agrement,
  • Cimitire,
  • Spații sau terenuri aferente imobilelor (asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale).

În anul 2023, municipalitatea va efectua cinci tratamentele de dezinsecție pentru combaterea căpușelor.

Te-ar mai putea interesa și: 

Ce substanțe vor fi folosite

Tratamentele din București vor fi realizate prin pulverizarea/atomizarea substanței pe stațiilor publice, cu ajutorul echipamentelor specifice. Insecticidul ce urmează să fie folosit în Capitală este SOLFAC Trio EC 140. Concentrația ce va fi folosită este de 2%, după cum anunță PMB într-un comunicat de presă.

SOLFAC Trio EC 140 este un concentrat emulsionabil care se utilizează pentru combaterea următoarelor insecte ce apar în sezonul cald:

  • Căpușe,
  • Țânțari,
  • Muște,
  • Gândaci.

În concentrația folosită pentru combaterea căpușelor, soluția insecticidă nu este toxică pentru om și animale. Toate produsele biocide utilizate de CMEIB sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională pentru Produse Biocide, anunță Primăria.

Bucureștenii au posibilitatea de a face sesizări dacă observă apariția oricăror focare de infestare în oraș. Pentru acest lucru, cetățenii au la dispoziție adresa de e-mail: [email protected], sau numărul de telefon de dispecerat: 0752.041.898. Primăria Municipiului București a anunțat că acest număr de telefon este disponibil non-stop.

Cookies