De unde mai vine poluarea din București? „Din Sintești”, spun autoritățile și explică

13 nov. 2020
22 Afișari
De unde mai vine poluarea din București? „Din Sintești

Joi, 12 noiembrie, inspectorii Gărzii de Mediu, sprijiniți de polițiști și jandarmi, au decis să verifice care sunt cauzele poluării în creștere din ultimele săptămâni în localitatea Sintești, jud. Ilfov.

Controalele s-au desfășurat în Sintești din cauza tonelor de deșeuri arse fără autorizație.

Scuza unei localnice pentru cenușa ce se vede în curte este că „Noi facem grătare multe aici. Mâncăm, bem”. „Noi mai facem foc în curte”, spune ea pentru Digi24.

În zona unde sunt arse ilegal deșeuri au participat la verificări peste 100 de lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Poliţiei şi Jandarmeriei.

Declarația comisarului general al Gărzii de Mediu, Mărioara Gătej

„Ca să putem să aplicăm o sancțiune, indiferent de natura ei, trebuie să identificăm pe cel care arde aceste deșeuri”, a explicat Mărioara Gătej.

Comisarul general al Gărzii de Mediu a mai spus: „Din păcate, în 99 la sută din cazuri nu reușim să identificăm persoanele, pentru că vin, incendiază și pleacă de la locul faptei și vin la sfârșit să recupereze fierul. Orice cauciuc ars, orice cablu, mai ales aceste cabluri, prin ardere degajă conținut foarte mare de clor. La fel cauciucurile. Conțin poluanți toxici. Dacă ne uităm în jur, aici au fost arderi repetate de deșeuri. Din păcate, nu este numai Sinteștiul. Ați văzut, am avut acțiunea de la Bolintin, mai avem situații și în apropiere pe județul Călărași, avem și pe Dâmbovița și chiar și în județul Ilfov sunt mai multe zone și mai multe comune în care se practică astfel de activități”.

Concluzia reprezentanților Gărzii de Mediu

Reprezentanții Gărzii de Mediu sunt de părere că acesta este motivul principal pentru nivelul poluării crescute din București. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, promite îmbunătățirea sistemului de monitorizare a poluării și are de gând să cumpere încă 50 de senzori.

 

Cookies