De unde îți recuperezi mașina, dacă ai parcat-o neregulamentar în Sectorul 2, unde acum se ridică mașinile parcate neregulamentar. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

25 iul. 2023
1796 Afișari
De unde îți recuperezi mașina, dacă ai parcat-o neregulamentar în Sectorul 2, unde acum se ridică mașinile parcate neregulamentar. Pașii pe care trebuie să-i urmezi
De unde îți recuperezi mașina, dacă ai parcat-o neregulamentar în Sectorul 2, unde acum se ridică mașinile parcate neregulamentar. Pașii pe care trebuie să-i urmezi. Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Dacă și tu ai pățit-o, iată că autoritatea locală explică de unde îți recuperezi mașina, dacă ai parcat-o neregulementar în Sectorul 2, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi. Mașinile parcate ilegal în Sectorul 2 au început să fie ridicate începând cu data de 22 iunie 2023.

De unde îți recuperezi mașina, dacă ai parcat-o neregulamentar în Sectorul 2

A trecut mai bine de o lună de când am început să ridicăm maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 2, transmite PS2 pe Facebook.

Autoritatea locală ridică, în special, mașinile care pun în pericol viața și siguranța pietonilor, respectiv mașinile parcate pe trecerile de pietoni, în stațiile STB și cele care blochează complet trotuarele, forțând oamenii să meargă pe carosabil și să se expună riscului de a fi accidentați.

Oricât de aglomerat ar fi orașul, cei care parchează pe trecerea de pietoni și îi pun pe ceilalți în pericol nu au nicio scuză. Aveți grijă unde vă lăsați mașina, transmite Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2.

Primăria Sectorului 2 a început din data de 22 iunie 2023 să ridice mașinile parcate neregulamentar în stații STB, pe treceri de pietoni sau pe trotuarele din apropierea școlilor. Mașinile sunt ridicate și depozitate pe platforma din Aleea Bistricioara, ce are o capacitate de 103 locuri de depozitare mașini.

Serviciul de ridicări nu este externalizat, ci este executat de către reprezentanții Serviciului de ridicări auto aflat în subordinea Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADPS2), în colaborare cu Poliţia Locală Sector 2. Serviciul de ridicări este non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, transmite sursa citată.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Procedura de ridicare și recuperare a mașinilor parcate ilegal este următoarea:

 • Pasul 1: Agenții din cadrul Poliției Locale Sector 2 constată că mașina este parcată neregulamentar (poze doveditoare) și întocmesc dispoziția de ridicare.
 • Pasul 2: Cei de la Serviciul de ridicări auto ADPS2 sigilează mașina (poze doveditoare), o ridică și o duc la platforma de la Aleea Bistricioara.
 • Pasul 3: Proprietarul mașinii (sau cel care poate dovedi dreptul de administrare) se prezintă la sediul de pe Aleea Bistricioara, plătește taxa, comunică datele persoanei care a parcat mașina neregulamentar și apoi i se predă mașina. Plata se poate face în numerar, prin POS la casierie sau prin transfer bancar. Serviciul de restituire a mașinii este NON-STOP.
 • Pasul 4: Pe baza comunicării datelor de identificare a șoferului Poliția Locală Sector 2 va emite Procesul Verbal de sancționare.

Trebuie să obțineți confirmarea că mașina v-a fost ridicată: Contactați dispeceratul Poliției Locale, apelând următoarele numere de telefon:

 • 021.25.25.103
 • 0753.317.168
 • tel verde: 0800 800 772
 • 021 9941

Taxe și amenzi de plătit

În cazul în care ai parcat neregulamentar în stație STB, pe trecere de pietoni sau în apropierea școlilor, trebuie să știi că ai de plată taxe de ridicare, transport și depozitare, dar și amendă. Iată cuantumul acestora:

 • Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone: Taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone e compusă din 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei depozitare/zi.
 • Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone: Taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone e compusă din 270 lei ridicare, 200 lei transport și 150 lei depozitare/zi.

Bine de știut: Plata taxelor se poate face la casierie cu numerar sau card.

 • Amenda pentru parcare neregulamentară: Amenda, care i se va transmite ulterior șoferului, e reprezentată de 4 puncte de penalizare x 145 lei, în total 580 lei. Aceasta se poate plăti la jumătate din minim (290 lei) în termen de 15 zile de la data emiterii.
Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2
Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2
Cookies