ARHIVA B365

De Sfânta Maria, Ponta merge și la ortodocși și la catolici

Astfel, în dimineața zilei de 15 august, Victor Ponta a participat la evenimentul de inaugurare a Piațetei Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea din Cacica, localitate renumită pentru biserica romano-catolică ridicată în 1904.

De asemenea, premierul este alături de ortodocși, în cursul prânzului, la Mănăstirea Putna și la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula.

Victor Ponta a declarat în trecut că îi respectă și îi sprijină pe toți români, indiferent de religia lor, și că o astfel de atitudine de unitate ar trebui promovată mai mult din fruntea statului.

„Ca prim-ministru am arătat tot respectul şi tot sprijinul nu doar pentru Biserica Ortodoxă Română – bineînţeles, sunt ortodox, majoritatea românească este ortodoxă – ci pentru toate celelalte culte, pentru romano-catolici şi greco-catolici, pentru protestanţi şi pentru neoprotestanţi, pentru musulmani […] pentru evrei, pentru oricine. România este ţara tuturor, indiferent de etnie, de religie, dar este o ţară în care credinţa noastră este esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi, din acest punct de vedere, vreau să spun în continuare că trebuie să sprijinim toate cultele religioase”, susținea Victor Ponta la Craiova, luna trecută.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button