„De Sărbători, oamenii din cazul social Prelungirea Ghencea vor avea o casă”. CGMB a aprobat două proiecte ce vin în ajutorul bucureștenilor care nu au primit încă locuințele sociale

12 dec. 2022
179 afișări
„De Sărbători, oamenii din cazul social Prelungirea Ghencea vor avea o casă”. CGMB a aprobat două proiecte ce vin în ajutorul bucureștenilor care nu au primit încă locuințele sociale
„De Sărbători, oamenii din cazul social Prelungirea Ghencea vor avea o casă”. CGMB a aprobat două proiecte ce vin în ajutorul bucureștenilor care nu au primit încă locuințele sociale | Sursă foto: Facebook-PMB

Primăria Capitalei a anunțat că în cadrul ședinței CGMB au fost aprobate două proiecte ce au scopul de a rezolva problema celor 100 de familii din cazul social Prelungirea Ghencea. Acestor persoane le-au fost repartizate locuințe sociale în urmă cu doi ani.

Cu toate astea, imobilul de pe Prelungirea Ghencea se află încă în construcție, iar oamenii nu au primit nici până acum o locuință.

„De Sărbători, oamenii din cazul social Prelungirea Ghencea vor avea o casă”

Două proiecte, ambele inițiate de viceprimarul general al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, au fost aprobate astăzi de către CGMB. Acestea prevăd soluții pentru cele 100 de familii ce trebuie să primească locuințe sociale în blocul de pe Prelungirea Ghencea.

Imobilele au fost repartizate oamenilor în urmă cu doi ani de zile, iar respectivul bloc nu a fost finalizat nici până la acest moment.

Unul dintre aceste proiecte prevede ca anumite familii să primească locuințe atribuite de către PMB. Acestea vor fi primite în folosință timp de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire până la finalizarea lucrărilor.

Am găsit deja 35 de apartamente în București, administrate de AFI și AMCCRS (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic) în regim de locuință de necesitate.

Vom identifica și altele, în perioada imediat următoare. Toate aceste locuințe vor oferi condiții decente celor aflați în nevoie, a declarat Stelian Bujduveanu.

Perioada de acordare a sprijinului financiar va fi prelungită

Cel de-a l doilea proiect votat astăzi, prevede că perioada de acordare a sprijinului financiar destinat avansului și garanției, în vederea închirierii undei locuințe să fie prelungit. Sumele acordate ca și ajutor sunt:

  • 2.500 de lei pentru o unitate locativă cu o cameră,
  • 3.000 de lei pentru o unitate locativă cu două camere,
  • 3.500 de lei pentru o unitate locativă cu trei camere.

Documentele pentru primirea acestui ajutor trebuie să fie depuse la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Iată care sunt actele necesare:

  • Cerere,
  • Copia notei de atribuire,
  • Extras de cont,
  • Copie buletin,
  • Declarație pe propria răspundere prin care solicitantul se angajează să depună contractul de închiriere. Termenul pentru depunerea contractului este de 15 zile de la încasarea banilor.

Sumele acordate cu titlu de ajutor se primesc prin intermediul unui transfer bancar.

Cookies