ARHIVA B365

Trafic reconfigurat în toată zona Răzoare: dispare o stradă, apare alta

Noua strada Răzoare se află cu 100 de metri la Nord, în spatele şantierului deja amenajat de la Academia Militară. Cele cinci benzi, care urmează să fie asfaltate, vor uni perpendicular Bulevardul Geniului şi Şoseaua Pandurilor printr-un sens unic. „Se creează o nouă arteră de circulaţie căreia îi vom aceeaşi denumire. Actuala stradă, care cade oblic pe Șos. Panduri va fi dezafectată”, spune pentru B365.ro directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Reconfigurarea zonei vine ca o necesitate, mai ales că şantierul de la Academia Militară este unul de referinţă pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei. „Trebuie reconfigurată zona pentru a permite lucrul la incinta staţiei de metrou Academia Militară şi la incinta puţului de lansare a maşinilor de forat către Drumul Taberei. E vorba despre nişte utilaje de dimensiuni impresionante care în faţă vor fora iar în spate vor lăsa tunelul de-a gata”, adaugă directorul. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Cu toate că pe hartă pare o distanţă destul de mare de ocolit pentru o oră de vârf, reconfigurarea zonei va permite accesul către Drumul Taberei mult mai facil. În prezent, pe actuala strada Răzoare sunt disponibile doar două benzi pe sens. După modificarea hărţii rutiere, se va putea ieşi şi intră către rondul de la Razoare pe câte cinci benzi: pe strada omonimă se va ieşi şi dinspre Bulevardul Geniului se va intra. “Circulaţia nu va fi închisă ci se reconfigurează. Inclusiv reţeaua de contact a liniilor de troleibuz. Toţi cei care tranzitează zona, dinspre strada Bagdasar spre Drumul Taberei, vor fi obligaţi să facă dreapta pe şoseaua Panduri, vor circula pe sens unic către Bulevardul Geniului, după care vor vira stanga către Drumul Taberei. E vorba despre un ocol de 200 de metri”, explica Udrişte.

Ştergerea de pe hartă a vechii străzi Răzoare va contopi cele două parcele de teren expropriate de Metrorex: cea cuprinsă între rondul Răzoare şi Șoseaua Pandurilor şi cea cuprinsă între Strada Progresul şi Șoseaua Pandurilor. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Este de altfel principala modificare făcută pe harta rutieră a zonei de lucrările la metrou, dă asigurări şeful Metrorex: „Modificări de substanţă ca aici la Răzoare nu vor mai fi. Vor fi în schimb devieri de circulaţie în toate cele 10 puncte de lucru care vor fi în zonele Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei şi Brâncuşi. Se vor crea c[i de deplasare şi transfer. Se va reveni la situaţiile de dinainte, în afară de zona Razoare, în maximum un an, un an şi ceva, după ce se vor termina lucrările la incintele statiilor. După, se va lucra doar în subteran”.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. „În 2015 ar trebui să dăm în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor”, a conchis Udrişte.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button