BAZAR

De patru ori mai mulți turiști în București, față de acum 15 ani

Cei mai mulţi vin pentru afaceri, dar creşte şi numărul celor care vizitează capitala în weekend. Cu toate acestea, Bucureştiul rămâne în coada clasamentelor când vine vorba de cele mai căutate oraşe europene, pentru că nu ştie să se promoveze, informează digi24.ro.

Dacă în 2001, Bucureştiul avea puţin peste 400.000 de vizitatori, acum sunt de patru ori mai mulţi. Aproape un milion dintre ei sunt străini.

„Îmi plac cluburile, barurile şi fetele. E prima dată când sunt în Bucureşti”, spune un turist italian.

„Aveţi o arhitectură diversă. Trebuie să aveţi grijă de ea. E foarte bogată”, spune o turistă venită din Franța.

Principalul atuu al Bucureştiului îl reprezintă preţurile mici. O noapte de cazare costă în medie 30 de euro, cu mic dejun inclus, o cină în oraş costă în jur de 15 euro, în timp ce o vizită la un muzeu rar depăşeşte 10 euro. Şi mai ieftin e transportul în comun: 55 de eurocenţi o călătorie cu metroul şi 30 de eurocenţi una cu autobuzul.

„E foarte ieftin. Am cheltuit fiecare şapte euro pe noapte, la hostelul la care am stat, în centrul Bucureştiului”, spune un turist italian.

„Preţurile de aici sunt cu 10-20% mai mici decât cele din Turcia, din Ankara, de unde sunt eu”, spune un turist venit din Turcia.

Un alt avantaj este faptul că oraşul este accesibil de pe aproape toate continentele.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button