De neimaginat, dar s-a întâmplat în stație la STB. Doi bărbați înarmați cu telefoane mobile, dezamăgiți că șoferul ajută să urce în autobuz o persoană cu dizabilități

16 mai 2023
82566 Afișari
De neimaginat, dar s-a întâmplat în stație la STB. Doi bărbați înarmați cu telefoane mobile, dezamăgiți că șoferul ajută să urce în autobuz o persoană cu dizabilități
De neimaginat, dar s-a întâmplat în stație la STB. Doi bărbați înarmați cu telefoane mobile, dezamăgiți că șoferul ajută să urce în autobuz o persoană cu dizabilități. Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București

Un șofer STB era cât pe ce să fie filmat de doi bărbați, în momentul în care a vrut să ajute o persoană cu dizabilități.

„Ei aveau treabă să filmeze, dar o mână de ajutor nu ar fi dat”

Un șofer de autobuz STB (Societatea de Transport București) și-a împărtășit experiența avută în timpul serviciului pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”.

El a povestit că era în timpul programului de muncă și a oprit în stație, pentru a urca și coborî călătorii. În acel moment, a observat că o persoană cu dizabilități dorește să urce în mijlocul de transport, așa că șoferul a asigurat autobuzul, și-a luat actele și telefonul, după care a coborât să lase rampa și să ajute persoana cu dizabilități.

Opresc ieri în stație. Persoană cu dizabilități în scaun cu rotile. Asigur vehiculul, îmi iau actele și telefonul din cabină (să nu rămân fără ele) și cobor să las rampa și să ajut persoana cu dizabilități.” a povestit G. T.

Ulterior, în timp ce se pregătea să ajute persoana cu nevoi speciale, a văzut că doi bărbați au scos telefoanele să îl filmeze. El s-a gândit că bărbații vor să îl înregistreze pentru a-i păta imaginea, spunând că șoferii STB nu ajută persoanele cu dizabilități.

Doi tipi, 25-30 ani, deja porniseră filmarea să arate cum pleacă STB și lasă bietul om în stație.” a mai spus G. T.

Când au văzut că șoferul a coborât și a ajutat persoana cu nevoi speciale, cei doi bărbați au plecat „dezamăgiți”. Șoferul a mai spus că bărbații aveau de gând să filmeze pentru a strica imaginea șoferilor, însă o mână de ajutor nu i-ar fi oferit persoanei respective.

Când m-au văzut s-a citit dezamăgirea pe fața lor, s-au întors și au plecat. Ei aveau treabă să filmeze, dar o mână de ajutor nu dădeau bietului om.” – G. T.

Cum au reacționat internauții la postarea șoferului

Postarea șoferului a strâns destul de multe reacții din partea internauților. Unii l-au crezut și l-au felicitat, alții i-au spus să arate dovezi.

Câteva dintre reacții

  • „Frumos, felicitări…” – L. R.
  • „Important e gestul tău, ce au făcut acei băieți demonstrează educația și caracterul lor.” – D. I. M.
  • „Nu credem. Ai probe? Filmare?” – A. V.
  • „Aveți ceva probe? Filmare? Că pe aici se cer probe când un șofer înjură.” – S. C.

Te-ar putea interesa și:

Cookies