De mâncat în București în primăvara asta – de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie

06 apr. 2022
4470 Afișari
De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie

Bună dimineața, dragi cititori, iată-ne într-o nouă săptămană de aprilie în București, în care cu orice am pleca îmbrăcați de acasă, se va dovedi meteorologic pe parcursul zilei că a fost o alegere greșită.

Pare că lucrurile încep să se îndrepte pe făgașul normal al unei primăveri obișnuite în Capitală –  a dat soarele, fetele își epilează mustățile de peste iarnă, acum că le văd mai bine la lumină, Delta Văcărești mai ia foc din când în când, iar Robert Negoiță schimbă vânjos niște borduri în Sectorul 3.

Bucureștenii au reînceput să iasă în oraș și la terase, atât pentru a profita de vremea bună, cât și datorită unei panici constante că cine știe cum și când va veni următoarea Apocalipsă și care va fi aceasta.

În acest sens, am croșetat mai jos o listă de lucruri bune de mâncat în această primăvară, special pentru cei care doresc să lucreze din timp la corpul de plajă. Să-i dăm drumul!

Arzu Bucharest, de Mazilique

Pentru mine, Cristina Mazilu este Beyonce culinară, fiindcă atenția la detalii și o obsesie foarte simpatică pentru perfecțiune face ca tot ce iese de mâncat din mâinile ei (și ale echipei) să fie superb. Asta se întâmpla și acum 10 ani, când avea doar blogul și gătea pentru prieteni, inclusiv pentru subsemnata, dar mai ales acum, când a deschis primul ei restaurant, pe care îl cheamă Arzu și e pe strada Romulus. Meniul este o combinație dintre rețetele ei preferate, comfort food cu influențe middle eastern (o pasiune a Cristinei, motiv pentru care a și călătorit mult în zonă) și preparate cu ingrediente de sezon. Neapărat să încercați Oasis Cake  (o prăjitură însirpoată cu apă de trandafiri, șofran și fistic) și Everything But The Bagel Quiche, un quiche cu somon absolut adorabil.

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Arzu Bucharest, de Mazilique
De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Arzu Bucharest, de Mazilique

Torturile de la Cake Van

De anul acesta, prăjiturile mele favorite de weekend (ar fi favorite și în timpul săptămânii, dar nu sunt disponibile) se găsesc la Piața volantă din Cotroceni, în față la Academia Militară. Cake Van este un food truck dedicat exclusiv prăjiturilor din ingrediente naturale. Multe amintesc de gustul copilăriei și până la cake Van le-am găsit foarte greu – tort de biscuiți cu cremă fiartă, ECLERE cu cremă din aceea care evocă anii ’90 înainte să vină ingredientele proaste peste viața noastră. Blaturile sunt însiropate și delicioase, cremele sunt ușoare și pufoase. Să încercați neapărat tortul cu zmeură și mascarpone, eclerele, amandina, musai, și tortul de mere.

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Torturile de la Cake Van
De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Cake Van, Piața volantă din Cotroceni

Conopida pane de la Balls, în casă nouă

Balls, acest loc feeric cu chiftele, care are ca slogan Have some balls!, desigur, s-a mutat în casă nouă și frumoasă, pe bulevardul Regina Elisabeta. O dată cu mutarea, s-a întors și regina meniului lor și unul dintre felurile mele preferate din tot orașul – conopida pane. O puteți savura scăldată în razele soarelui de pe Elisabeta, prăjită în baie de ulei, cu un pane crocant minunat, cufundată în maioneză cu sos sriracha sau o puteți comanda prin aplicații, pentru că uneori în viață ne este și lene. DE ASEMENEA, în perioada asta, la Balls au borș de ștevie cu lobodă, pe care îl recomand intens după o seară de shot-uri, dar nu numai.

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Conopida pane de la Balls

La Bottega dei Sapori

Un restaurant italian, condus de Chef Vittorio, care gătește după inspirația proprie, cu ingrediente foarte proaspete, în stilul acela italienesc care reușește să dea un gust incredibil unor paste cu doar trei ingrediente, apoi îți explică la un pahar de prosecco cum că în Italia, dacă pune cineva smântână în carbonara, vecinii sună imediat la poliție. Mergeți La Bottega dei Sapori și rugați-l să vă facă un meniu de tasting cu mai multe feluri de paste, cu ton proaspăt și capere, cu busuioc și burrata și întrebați-l ce pește are în ziua respectivă. O să îmi mulțumiți infinit.

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
La Bottega dei Sapori, București
De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie
Chef Vittorio gătește după inspirația proprie

Peking Duck de la Obor

Încheiem cu Regina Rațelor, Peking mai exact, cunoscută de pe vremea dinastiei Ming. Restaurantul, care își ia numele de la rața eponimă, este de mulți ani în zona Obor – pe lângă un interior foarte autentic și frumos, rața propriu-zisă este maiestuoasă. Comandați jumătate de rață pentru două persoane, care va veni alături de clătite chinezești, sos, ceapă verde și castraveți, plus carcasa prăjită picant, care este o nebunie. 

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie

De mâncat în București în primăvara asta - de la conopidă pane la tort de biscuiți ca în copilărie

Vă urez succes maxim, poftă bună și puteți să îmi scrieți să îmi mulțumiți.

Nota B365.ro Bine că ne-ai făcut foame, Oana! Culmea e că, totuși, tot te iubim din toate motivele de mai sus și de mai jos.

Cookies