De luni începe vaccinarea angajaților din restaurante și hoteluri, două mari companii au început deja vaccinarea. Anunțul a fost făcut de Andrei Baciu

24 apr. 2021
148 Afișari
De luni începe vaccinarea angajaților din restaurante și hoteluri, două mari companii au început deja vaccinarea. Anunțul a fost făcut de Andrei Baciu

Vești bune pentru angajații din restaurante și hoteluri. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că luni va începe programul de vaccinare a angajaților din sectorul HoReCa, program care va avea loc într-un spațiu amenajat special în centrul Bucureștiului, la Hanul lui Manuc.

Andrei Baciu a precizat că procesul de vaccinare de la Hanul lui Manuc va fi realizat de o echipă mobilă de medici.

„Este deja o listă de 500 de persoane”

Secretarul de stat a fost invitat în cadrul unei emisiuni la postul Digi 24, unde a explicat cum va decurge procesul de vaccinare a angajaților.

„Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar. (…) Practic sunt echipe mobile care se vor deplasa şi la alte entităţi şi operatori economici care nu au personal contractat pentru aceste activităţi”, a precizat Andrei Baciu.

Două companii mari, KFC și BGS, și-au organizat propriile centre de vaccinare în interiorul companiei și au putut începe imunizarea angajaților și familiilor acestora din cursul zilei de vineri.

„Astăzi (n.r vineri), în Bucureşti, au demarat aceste activităţi (de vaccinare în cadrul companiilor – n.r.) la două companii mari, vorbim de BGS şi KFC. Companiile pot să-şi organizeze centrul de vaccinare în interiorul companiilor pentru angajaţi şi familiile acestora, tocmai pentru a creşte această accesibilitate, astfel asigurându-se o continuitate în desfăşurarea activităţilor”, a mai declarat secretarul de stat în cadrul emisiunii unde a fost invitat.

Florin Cîțu a anunțat că restaurantele ar putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență cu o singură condiție

Declarațiile lui Andrei Baciu vin în întâmpinarea anunțului premierului Florin Cîțu, care a declarat că restaurantele ar putea rămâne deschise indiferent de situația pandemică din țară dacă toți angajații se vor vaccina. Este vorba momentan doar despre o propunere discutată de Executiv cu reprezentanții industriei, și a venit în ideea ameliorării pierderilor suferite de această ramură a economiei în ultimul an.

„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză.

Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a declarat premierul.

Acesta a spus că există și posibilitatea de a scăpa de obligativitatea purtării măștii în momentul în care se va atinge pragul de vaccinare de 70%.

Cookies