De luni, elevii din Sectorul 5 pot face sport gratuit pe terenurile școlilor și liceelor din sector. Care este programul și ce reguli trebuie respectate

05 iul. 2024
2093 afișări
De luni, elevii din Sectorul 5 pot face sport gratuit pe terenurile școlilor și liceelor din sector. Care este programul și ce reguli trebuie respectate
De luni, elevii din Sectorul 5 pot face sport gratuit pe terenurile școlilor și liceelor din sector. Care este programul și ce reguli trebuie respectate. Sursa foto: Unsplash

De luni, elevii care învață în Sectorul 5 vor putea să facă sport gratuit pe terenurile amenajate în curțile școlilor și liceelor de pe raza sectorului. Astfel, copiii cu vârste între 10 și 18 ani pot veni singuri ca să facă sport, în timp ce cei cu vârsta sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de un aparținător.

Școlile și liceele din Sectorul 5 își deschid de luni porțile pentru elevii care învață pe raza sectorului pentru ca aceștia să folosească gratis terenurile de sport amenajate în curțile unităților de învățământ. Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 5 pe pagina de Facebook a instituției.

„În conformitate cu H.C.L. Sector 5 nr. 50/ 2021, începând de luni, 8 iulie 2024, copiii cu vârste de până la 18 ani, care studiază la o unitate de învățământ de stat de pe raza Sectorului 5, pot utiliza gratuit terenurile de sport aparținând școlilor și liceelor.
Elevii cu vârste cuprinse între 10-18 ani pot fi însoțiți de un aparținător (părinte, frate major, bunici etc.), dacă aceștia doresc să supravegheze activitatea minorului, iar copiii cu vârsta de până la 10 ani vor fi însoțiți obligatoriu de un aparținător.”, a anunțat PS5.

Terenurile de sport ale școlilor și liceelor din Sectorul 5, deschise pentru elevi de luni

Elevii pot veni pentru a face mișcare în intervalul orar 10:00 – 22:00. Între aceste ore vor fi prezenți la unitățile de învățământ agenți de pază, pentru a supraveghea copiii și pentru a se asigura că nu apar incidente neplăcute între aceștia.

Un aspect important este acela că accesul se face pe baza carnetului de elev și a unui număr de telefon ce aparține unui părinte.

„Este interzis consumul de băuturi alcoolice, droguri și fumatul în incinta sau în vecinătatea unităților de învățământ!
Scopul acestei măsuri este de a încuraja practicarea sportului și a activității fizice și de a oferi elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber, odată cu începerea vacanței de vară.”, precizează primăria de sector în continuarea postării.

CITEȘTE ȘI

Cookies