De luna viitoare se reia vânzarea biletelor unice RATB – Metrorex

de:
16 ian. 2015
0 Afișari
De luna viitoare se reia vânzarea biletelor unice RATB – Metrorex

Reprezentanţii Metrorex şi RATB s-au înţeles asupra reintroducerii la vânzarea a biletelor unice pe mijloacele de transport ale celor două insttuţii iar bucureştenii vor putea cumpăra tichetele de la chioşcurile RATB, cel mai probabil, din 15 februarie, scrie Economica.net.

„Ne-am înţeles, de principiu. Noi dorim să revenim la acest serviciun unic, dar aveam o problemă cu garanţia că sumele ce ne revin de drept nu ne vor fi plătite de RATB, cum s-a mai întâmplat. Astfel, noi am propus RATB să ne ofere dispozitivele necesare pentru a oputea vinde aceste bilete şi la casieriile Metrorex. Ei au spus că nu există soluţia tehnică necesară pentru aşa ceva, aşa că am făcut o contraprppunere, anume ca RATB să depoziteze o garanţe financiară într-un cont escrow, ca noi să putem să o executăm dacă se mai întâmplă să nu ni se dea banii ce ni se cuvin. RATB a rezonat cu această idee, mai rămâne să ne punem de acord asupra sumei ce va constitui garanţia”, a spus, pentru ECONOMICA.NET. Aurel Radu, director Metrorex. Potrivit acestuia, garanţia cerută a fost de 4 milioane de lei, contravaloarea biletelor vândute în sistem unic pe două luni. Cel mai probabil însă, conducerea RATB va veni cu o contrapropunere care să diminueze această sumă din garanţie. Nicio problemă pentru Metrorex. „Suntem decişi să ajungem la o înţelegere şi vom ajunge. Pot să spun că, într-o lună, bilete unice se vor întoarce la comercializare”, mai spune Radu.

Pe 17 martie, Metrorex a renunţat la cardurile comune cu RATB, din cauza unei datorii de aproape 20 milioane lei, pe care RATB o avea către Metrorex.

Cookies