De la diplomă, la destin. 10 personalități din domenii diferite povestesc despre viețile lor și reușite profesionale

04 apr. 2025
406 afișări
De la diplomă, la destin. 10 personalități din domenii diferite povestesc despre viețile lor și reușite profesionale
De la diplomă, la destin. 10 personalități din domenii diferite povestesc despre viețile lor și reușite profesionale | Sursa foto - cronicaridigitali.ro

Articol susținut de Cronicari Digitali

Conferință-dezbatere Cronicari Digitali, sâmbătă, 12 aprilie, București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Există oameni care au știut dintotdeauna ce vor să facă în viață, în general, și în cariera lor, în particular, și există oameni care s-au întrebat de multe ori, de-a lungul timpului, „încotro?”. 

Uneori, după ani buni de muncă, oamenii din cea de-a doua categorie constată că jobul lor nu este ceea ce își doresc, că au pus bazele unei cariere în care nu se regăsesc, și că ceea ce fac în fiecare zi, timp de 8-9 ore, este foarte departe de activitățile care îi pasionează cu adevărat.

Întrebarea „încotro?” apare indiferent de vârstă. Poți fi la liceu, poți fi student sau poți avea 30, 40 sau 50 de ani. Uneori, răspunsurile se află chiar în fața ta și vin sub forma „aș putea să câștig bani din pasiunea mea”. Alteori, răspunsurile se insinuează sub o altă formă: „eu chiar mă pricep la asta mult mai bine decât la ceea ce fac în fiecare zi la birou, deci mă voi axa mai mult pe o astfel de activitate”. 

Și, evident, există situații în care răspunsul întârzie să apară. Acesta este momentul în care cele mai multe persoane aflate în căutarea unei revelații  personale sunt inspitați de cei care au reușit să își găsescă drumul, cu succes. 

Aici intră în scenă (la propriu, pe scena unui amfiteatru superb!) 10 personalități din domenii variate, care vor sta față în față cu cei care se află (sau își doresc să se afle) în tranziție spre o nouă etapă profesională: sâmbătă, 12 aprilie, între 12:00 – 16:00, la conferința-dezbatere Cronicari Digitali „De la diplomă, la destin”, în Sala Frescelor a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Sunt oameni cu povești de viață fabuloase, care și-au croit drumul prin alegeri curajoase și care se reunesc într-un eveniment ce ne va arăta, prin modele concrete, cum educația și idealurile se transformă în cărări neașteptate spre realizare profesională. Sunt oameni care ne vor povesti cum au ajuns acolo unde sunt astăzi și care au fost momentele importante din carierele lor. Sunt personalități dispuse să ne îndrume, prin propriile exemple, să ne găsim și noi propriul drum.

Locurile sunt limitate. Pentru program și înscrieri, accesați următorul link: https://cronicaridigitali.ro/de-la-diploma-la-destin/.

Printre vorbitori, amintim pe Mihai Mărgineanu – cântăreț, actor și compozitor de muzică folk și pop-rock, Mirela Retegan – jurnalist, realizator/prezentator radio și fondatoare Gașca Zurli, Dan Dinu – fotograf de natură, regizor și producător, Matei Gheboianu – decan Facultatea de Istorie a Universității din București, Alexandru Stermin – lector Facultatea de Biologie și Geologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Arh. Irina Iamandescu – director adjunct Monumente istorice Institutul Național al Patrimoniului, Arh. Eliza Yokina – membru fondator SYAA, De-a Arhitectura și Cumulus, Arh. Horia Moldovan – președinte al Senatului Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Arh. Teodor Frolu – cofondator The Ark și Asociația „Ivan Patzaichin–Mila 23” și Arh. Tudor Pavelescu fondator Modul 28 – Atelier de arhitectură. 

Evenimentul este organizat de Asociația Human Made Art (parte din proiectul cultural „Cine ascultă o casă?” ediția a III-a) și este susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură.

Parteneri instituționali: Institutul Național al Patrimoniului, Facultatea de Arhitectură UAUIM, Facultatea de Istorie și Facultatea de Litere a Universității din București, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Conferința-dezbatere este realizată cu sprijinul AQUA Carpatica.

Articol susținut de Cronicari Digitali

Cookies